Λαμπρό συλλείτουργο στην Κίσαμο (ΦΩΤΟ)

kismam-5

Σύμπασα η Εκκλησία, ιδιαίτερα η Εκκλησία της Κισάμου εόρτασε, με την πρέπουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, το κλέϊσμα και καύχημα της, το γέννημα και θρέμμα της, τον εκλεκτό γόνο της, τον Όσιο και Θεοφόρο πατήρ ημών Νικηφόρο τον Λεπρό.

Του πανηγυρικού Εσπερινού, ο οποίος τελέστηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κίσαμο ως και όλες οι Ιερές Ακολουθίες του διημέρου, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος και έψαλε τα εγκώμια του Οσίου Νικηφόρου ενώπιον του Ιερού Λειψάνου Του, με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού κληρικών εξ΄ όλης της Μεγαλονήσου.

Ακολούθησε Ιερά Παράκλησις του Οσίου και Ιερά Αγρυπνία.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας της κυριωνύμου ημέρας, Κυριακή 4 Ιαν., προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Λάμπης, Συβρίτου & Σφακίων κ. Ειρηναίου και του Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου, με την συμμετοχή Πρωτοσυγκέλλων, Ηγουμένων Ιερών Μονών της Μεγαλονήσου, ως και Κληρικών από όλη την Κρήτη.

Μετείχαν επίσης Αδελφότητες Γυναικείων Μονών της Μεγαλονήσου, εκπρόσωποι της Κεντρικής Εξουσίας και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, Φορέων και Συλλόγων.

Συγκινητική η συμμετοχή συγγενών εξ΄ αίματος του Οσίου Νικηφόρου, ως επίσης και εκατοντάδων πιστών από όλη την Κρήτη, οι οποίοι το εορταστικό αυτό διήμερο κατέκλυσαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κισάμου, προσευχήθηκαν στον Όσιο Νικηφόρο, με ευλάβεια προσκύνησαν το αγιασμένο Ιερό Του Λείψανο και ζήτησαν τις πρεσβείες Του.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος αφού ευχαρίστησε τους Σεβ. αγίους Αρχιερείς ως και όλους τους παρόντες, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στην τραγικότητα των καιρών και των ημερών μας, στην νέα Βαβυλωνία που φαίνεται να εγκλωβίζει όχι μόνον το πολιτικό σύστημα της Πατρίδας μας, αλλά και την καθημερινότητα μας κάνοντας τον βίο μας «αβίωτο», η Εκκλησία του Χριστού προβάλλει τους Αγίους Της, τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό, ως το φως, την ελπίδα και το διέξοδο στα τραγικά αδιέξοδα μας. Τόλμη, αρετή και αγιότητα τα χαρακτηριστικά του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, τόλμη, αρετή και αγιότητα έχει ανάγκη η κοινωνία μας και ο πολιτισμός μας για να υπερβληθούν οι πάσης φύσεως κρίσεις των καιρών μας», κατέληξε δίδοντας τον λόγο στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, αφού ευχαρίστησε τον οικείο Επίσκοπο για την πρόσκληση, σημείωσε: «Ο βίος και η πολιτεία του Οσίου Νικηφόρου, το φωτεινό παράδειγμα του, πείθουν όλους μας ότι στην ζωή, παρά τις όποιες δυσκολίες, στεναχώριες, ασχήμιες και εμπόδια της, μπορούμε όταν υπάρχει θέληση, πίστη στο έλεος του Θεού, υπομονή και επιμονή να υπερβούμε τον εαυτό μας, να φτάσουμε ακόμα και στην αγιότητα, όπως ο σήμερα τιμώμενος μεγάλος Άγιος της Κισάμου, της Κρήτης, της Οικουμένης όλης», κατέληξε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος προτρέποντας το πολυπηθές Εκκλησίασμα να υπερβαίνει τις δυσκολίες καιρών έχοντας ως πρότυπο τα παραδείγματα των Αγίων μας. Με την διανομή του αντιδώρου προσφέρθηκαν, σε όλο τον Εκκλησίασμα, Εικόνες του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, έκδοσις της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, ενταγμένα στο περιοδικό «Απόστολος Τίτος», της Εκκλησίας Κρήτης.

kismam-1a

kismam-2

kismam-3

kismam-4

kismam-6

kismam-7

kismam-8

kismam-9

kismam-10

kismam-11

Εμφανίσεις: 53835
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!