1300 τσάντες τρόφιμα διένειμε η Ι.Μ. Γορτύνης

gortynisΤο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας διένειμε 1300 τσάντες που περιείχαν ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, κονσέρβες, ζάχαρη, γάλατα, χυμούς, χριστόψωμα και ένα κοτόπουλο, προς τις ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες που ζουν στις 108 Ενορίες της.

Η βοήθεια αυτή προέρχεται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Μεταξύν άλλων σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η ανθρωπιστική αυτή πρωτοβουλία είναι του κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου, Υφυπουργού, ο οποίος την πρότεινε προς την Εκκλησίας Κρήτης και υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για τον παραπάνω σκοπό.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Μ.Κ.Ο. «Φιλοξενία» της Εκκλησίας Κρήτης.

Βοήθεια προσφέρθηκε από την αυτή πηγή και στις 9 Μητροπόλεις της Μεγαλονήσου.

Η προσφορά αυτή κρίνεται σημαντική για τους καιρούς που ζούμε και σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί.

Τις παραπάνω τσάντες παρέλαβαν οι Εφημέριοι της Ι. Μητροπόλεως, οι οποίοι και πρότειναν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Με την ευκαιρία αναφέρεται ότι, μεγάλες Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως διαθέτουν Τράπεζες Τροφίμων που διανέμουν τρόφιμα.

Λειτουργούν επίσης συσσίτια στην Ενορία του Ι. Μ. Ναού Αγ. Γεωργίου Μοιρών η οποία, από το 2009 μέχρι 31.10.2014, έχει προσφέρει 10.500 μερίδες φαγητού, στην Ενορία Πύργου Μονοφατσίου η οποία, από το 2006 μέχρι 31.10.2014, έχει προσφέρει 30.100 μερίδες φαγητού και στην Ενορία Αγ. Τίτου Τυμπακίου η οποία, από το 2011 μέχρι 31.10.2014, έχει προσφέρει 5.500 μερίδες φαγητού.

Η Ι. Μητρόπολη εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους βοήθησαν για την ετοιμασία των ως άνω τσαντών, προς τους δωρητές των συσσιτίων και προς τις κυρίες που μαγειρεύουν εθελοντικά, με τόσο φιλότιμο, για να φτάσει με διάκριση στα σπίτια των εχόντων ανάγκη και ανήμπορων συνανθρώπων μας το μαγειρεμένο φαγητό.

Μπορούμε να κόψουμε περιττά πράγματα των κοινωνικών εκδηλώσεών μας για την ενίσχυση των συσσιτίων, σε συνεννόηση με την Ι. Μητρόπολη και τους Ιερείς των Ενοριών της, πράγμα απαραίτητο για τον συντονισμό του έργου της προσφοράς της αγάπης μας.

Εμφανίσεις: 38346
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!