Γεύματα αγάπης από την Ι.Μ. Κισάμου

gemata agapisa

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου προσπαθώντας να ανταποκριθεί στην εντολή της αγάπης, που διαχρονικά διακονεί η Εκκλησία του Χριστού διοργανώνει, την περίοδο αυτή του Αγίου Δωδεκαημέρου, εκτός των καθημερινών γευμάτων που προσφέρονται από την Κοινωνική Κουζίνα του Αννουσάκειου Θεραπευτήριου Της (1500 μερίδες φαγητού εβδομαδιαίως), γεύματα αγάπης σε εμπερίστατους και πολύπαθους συνανθρώπους μας, από τους οποίους η ζωή στέρησε ακόμα και αυτό το δικαίωμα το επιβίωσης. Κατά κανόνα εποχιακούς οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι δεν είναι καταγεγραμμένοι από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Αννουσάκειου.

Τα γεύματα, τα οποία προσφέρονται σε πακέτο που έχουν ετοιμαστεί στην Κοινωνική Κουζίνα του Αννουσάκειου, περιλαμβάνουν πλήρες γεύμα με φαγητό, γλυκό, φρούτο και αναψυκτικό  και προσφέρονται στον προαύλιο χώρο του «Φαλδάμειου»  Οικήματος της Ι. Μητροπόλεως.

Στο πρώτο γεύμα προσφέρθηκαν 350 μερίδες φαγητού, με την συμβολή και του Τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κισάμου, στο οποίο ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος είναι Πρόεδρος.

Όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος «…. εάν, όπως λέει ο Ντοστογιέφσκυ, ζωή χωρίς αγάπη είναι κόλαση, τότε είναι αναγκαίο αυτή την κόλαση να μεταμορφώνουμε, με τα έργα και τις πράξεις μας, σε φως, ελπίδα, χαρά και ζωή. Αυτή την μαρτυρία της αγάπης προσπαθούμε να καταθέσουμε μέσω του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Μητροπόλεως μας, το οποίο εκτός των άλλων δράσεων του, λειτουργεί Κοινωνική Κουζίνα, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Οδοντιατρείο και Κινητή Ιατρική Μονάδα, έχοντας απλώσει ένα ευρύ δίκτυ κοινωνικής προστασίας και συνοχής, καθώς καλύπτει τις ανάγκες εκατοντάδων εμπερίστατων συνανθρώπων μας σε καθημερινή βάση. Έχουν προγραμματιστεί για την περίοδο αυτή των εορτών να προσφερθούν τρία τέτοια γεύματα αγάπης και εάν οι άνθρωποι αυτοί θα συνεχίζουν να παραμένουν στην περιοχή μας θα οργανώσουμε παρόμοια γεύματα σε τακτά διαστήματα, όσο υπάρχει ανάγκη. Ευχή μας είναι, κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, σύντομα να εκλείψει η ανάγκη λειτουργίας όλων αυτών των δομών και δράσεων».

geumata agapis3a

geyamata agapis 2a

Εμφανίσεις: 28856
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!