«Χριστός ετέχθη» στο σπήλαιο της Μαραθοκεφάλας

marathokefala-4

Στο αγιοβάδιστο σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη, στην Μαραθοκεφάλα του Δήμου Πλατανιά, στην Κίσαμο, τελέστηκε και εφέτος η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν το σπήλαιο από ενωρίς το απόγευμα.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, κυρίως νέοι, προσήλθαν από όλη την Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο & Χανιά) για να συμμετέχουν στην όμορφη αυτή και ιδιαίτερη Θεία Λειτουργία, η οποία τελείται εντός του σπηλαίου, σε χώρο φυσικό.

H αναπαράσταση της φάτνης όπου γεννήθηκε ο Χριστός με πρόβατα, βοσκούς, φωτιές, σήμαντρα και το αστέρι να λάμπει στην κορυφή του σπηλαίου μετέφεραν, νοητά, τους χιλιάδες πιστούς στο ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στην Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιο του παρότρυνε όπως: «…ετούτα τα Χριστούγεννα γίνουν απαρχή να ξεφύγουμε από τη φυλακή της αυτάρκειάς μας. Αιτία υπέρβασης της ατομικότητάς μας και ας κατανοήσουμε και συνοδοιπορήσουμε με τον διπλανό μας αδελφό. Ας νοιαστούμε για τον άνεργο και τον άστεγο. Τον φτωχό, τον ασθενή και τον ανήμπορο και ας δημιουργήσουμε μία κοινωνία αγάπης, κατανόησης και αλληλεγγύης. Για να ξαναβρούν τα Χριστούγεννα την χαμένη τους ομορφιά και νόημα. Για να ζούμε αιώνια, αληθινά Χριστούγεννα»,  ευχόμενος όπως: «Ο Γεννηθείς Κύριός μας να μεταμορφώνει τον κόσμον όλο και τις καρδιές μας, γεμίζοντάς τις φως, ελπίδα, χαρά και δύναμη, η δε χαρά της Θείας Γέννας Του να παρατείνεται και στην καθημερινότητα του νέου έτους 2015».

marathokefala-1

marathokefala-2

marathokefala-3

marathokefala-5

Εμφανίσεις: 35014
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!