Το καράβι των ευχών… ρίχνει άγκυρα μελωδικά στην Ι.Μ. Κισάμου (ΦΩΤΟ)

CHRISTOUGENIATIKES EKDILOSIS 026A

Στο «Τσατσαρωνάκειο» Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου τις ημέρες αυτές πραγματοποιείται σειρά Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, οργανωμένες από το Ωδείο  και τις Νεανικές Συνάξεις της Ι. Μητροπόλεως.

Οι όμορφες αυτές γιορτινές βραδιές άρχισαν το βράδυ της Παρασκευής με μουσική σύμπραξη της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως με το Ωδείο Ιωάννης Μανιουδάκης της πόλεως των Χανίων.

Τα δύο αυτά μουσικά σύνολα παρουσίασαν, μεμονωμένα και συλλογικά, Ύμνους της περιόδου και παραδοσιακά Κάλαντα από διάφορες περιοχές της Πατρίδας μας, καταχειροκροτούμενοι από το πολυπληθές ακροατήριο.

Το Σάββατο η Έντεχνη Χoρωδία του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως, παρουσίασε, στο φουαγιέ του Πολύκεντρου, εορταστικό πρόγραμμα με τίτλο «γιορτινές νότες χαράς».

Την Κυριακή, 21 Δεκ., οι σπουδαστές των Σχολών του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως παρουσίασαν ένα όμορφο συναυλιακό πρόγραμμα με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν: η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, η Παιδική Χορωδία του Ωδείου, ως επίσης και μαθητές από τις Σχολές: Πιάνου Κιθάρας, Αρμονίου, Κλασικού Βιολιού, Λαούτου και Βιολιού.

Περί τους διακόσους πενήντα (250) μαθητές των Σχολών του Ωδείου της Ι.Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου έλαβαν μέρος στις εορταστικές αυτές εκδηλώσεις.

Το γιορτινό αυτό τετραήμερο θα ολοκληρωθεί με το θεατρικό έργο «Τα περιστέρια και τα παιδιά» που θα παρουσιάσει, την Δευτέρα 22 Δεκ., η Νεανική Ομάδα της Ι. Μητροπόλεως «Η Συντροφιά της Χαράς», ενώ στο φουαγιέ του Πολύκεντρου θα ακουστούν Κάλαντα από την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ι.Μητροπόλεως & του Δήμου Κισάμου.

Παράλληλα και για την στήριξη των αναγκών των Κοινωνικών Φροντιστηρίων που λειτουργεί η Μητρόπολις και στα οποία συμμετέχουν περί τα 100 παιδιά, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, στον εκθεσιακό χώρο του Πολύκεντρου λειτουργεί Χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, αφού ευχαρίστησε τους δεκάδες εθελοντές που προσφέρουν την αγάπη τους και το μεράκι τους στις πολλαπλές δράσεις του Πολύκεντρου, ως και όλους τους παρευρισκόμενους, σημείωσε μεταξύ άλλων: «εάν ζωή σημαίνει όχι να ζώ και επιπλέον να αγαπώ, αλλά να ζώ μόνο επειδή αγαπώ και στο μέτρο που αγαπώ, τότε χρειάζεται αυτή την αγάπη να την κάνομε πράξη στην καθημερινότητα του βίου μας, ιδιαίτερα δε την περίοδο αυτή συναντώντας στο πρόσωπο του κάθε «άλλου», του «διαφορετικού» τον γεννηθέντα Χριστό», ευχόμενος προς όλους τα φετινά Χριστούγεννα να είναι η απαρχή για μια πορεία προς την Βηθλεέμ της σωτηρίας μας.

CHRISTOUGENIATIKES EKDILOSIS 008A

CHRISTOUGENIATIKES EKDILOSIS 022A

CHRISTOUGENIATIKES EKDILOSIS 031A

CHRISTOUGENIATIKES EKDILOSIS 033A

CHRISTOUGENIATIKES EKDILOSIS 038A

CHRISTOUGENIATIKES EKDILOSIS 047A

CHRISTOUGENIATIKES EKDILOSIS 054A

CHRISTOUGENIATIKES EKDILOSIS 058A

Εμφανίσεις: 32652
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!