Παρουσίαση βιβλίου στην Ι.Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

xa2

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού πλήθος ιερέων, κόσμου και αρχόντων του τόπου μας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου '' ιερέας Ιωάννης Ματωνάκης ο ελεήμων υπηρέτης του Θεού, στην ενορία Γερανίου την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 αμέσως μετά τον μέγα πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στην μνήμη του Αγίου Ελευθερίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Την παρουσίαση του βιβλίου προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ο οποίος αναφέρθηκε στο ποιμαντικό λειτούργημα του ιερέα και στην συνέχεια στην προσωπικότητα του μακαριστού π. Ιωάννου Ματωνάκη του οποίου η ζωή όπως ανέφερε ο Πανοσιολογιώτατος μεταξύ άλλων, υπήρξε μία διαρκής θυσία αινέσεως προς το Θεό και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Έζησε ως ουρανοπολίτης, αλλά βίωσε όλα τα βάσανα, τους κινδύνους, τους φόβους και τις αγωνίες ενός κοσμοπολίτη. Έζησε όμως ελεύθερος ως άνθρωπος, ως Κρητικός, ως Χριστιανός, ως Κληρικός....

Στη ζωή του π. Ιωάννου Ματωνάκη αναφέρθηκε επίσης ο Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωσταντάκης, ενώ πλήρη αναφορά για τα ιστορικά στοιχεία της εποχής που έδρασε ο μακαριστός ιερέας , έδωσε ο Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης.

Στο τέλος της παρουσίασης οι συγγραφείς του βιβλίου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πλατανιά κ. Νικόλαος Δασκαλάκης και κ. Ελένη Μαναρώλή αφού εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα για το όμορφο αυτό πόνημα τους, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν δια φιλανθρωπικούς σκοπούς, ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκομένους.

Κατόπιν ακολούθησε τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού ιερέως που βρίσκεται ακριβώς στον αύλειο χώρο του ναού.

xa1

xa3

xa4

xa5

xa6

Εμφανίσεις: 32096
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!