Λαμπρός εορτασμός του προστάτη και πάτρωνα της Κισάμου (ΦΩΤΟ)

kisamos-3

Στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κισάμου, έδρα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, εορτάστηκε σεμνοπρεπώς και ιεροπρεπώς η ιερά μνήμη του αγαπημένου Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος, προστάτη και πάτρωνα της Κισάμου.

Στο Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και του Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος αφού καλωσόρισε τους Σεβ. αγίους Αρχιερείς ως και όλους τους παρόντες, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο ιστορικός ετούτος Ιερός Καθεδρικός Ναός μαρτυρεί την ιστορία και την πορεία του τόπου και των ανθρώπων του, καθώς όχι μόνον οι Κρήτες αλλά ο απανταχού Ελληνισμός έχει ρίζες και αναφορά στα Ιερά και Όσια της Φυλής. Σε καιρούς ποικίλλων κρίσεων και ανατροπών ελπίζουμε, πιστεύουμε, προσευχόμαστε και καλούμε όλους σας όπως παραμείνουμε σταθεροί στις ρίζες, τις αξίες μας, τα ιδανικά και τα πιστεύω του Γένους», κατέληξε δίδοντας τον λόγο στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση ομίλησε για το πρόσωπο του εορτάζοντος Αγίου Σπυρίδωνος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Ο Άγιος Σπυρίδων είναι ο καλός Ποιμένας της Εκκλησίας που στήριξε τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους. Οι Άγιοι μας, ο Άγιος Σπυρίδων, μας δίδουν το μήνυμα ότι δεν πρέπει να απελπιζόμαστε, να φοβόμαστε, ούτε να εγκαταλείπομε τον αγώνα και την προσπάθεια. Είναι οι φίλοι και αδελφοί, οι συνοδίτες και συμπαραστάτες μας. Η απογοήτευση και η απελπισία δεν μπορεί να χαρακτηρίζουν την ζωή ενός πιστού, καθώς οι Άγιοι μας δείχνουν τον δρόμο και τον τρόπο που καλούμεθα να πορευθούμε στην καθημερινότητα του βίου μας», κατέληξε.

Συγκινητική η συμμετοχή εκατοντάδων πιστών οι οποίοι, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, μετείχαν τόσο στις Εσπερινές Ακολουθίες (Εσπερινός, Ιερά Παράκλησις, Ιερά Αγρυπνία), όσο και εις την Θεία Λειτουργία. Παρόντες, επίσης, εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, μαθητιώσα νεολαία, Φορέων και Συλλόγων.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση.

kisamos-1

kisamos-2

kisamos-4

kisamos-5

kisamos-6

kisamos-7

kisamos-8

kisamos-9

Εμφανίσεις: 37015
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!