Το Ρέθυμνο εόρτασε την Πολιούχο του Αγία Βαρβάρα (ΦΩΤΟ)

ag.barbara.imra.2014 11

Με την πάνδημη συμμετοχή των Αρχών του Τόπου και των ευσεβών Ρεθυμνίων πραγματοποιήθηκε και εφέτος η Πανήγυρις του Ιερού Ναού της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, Πολιούχου της πόλεως Ρεθύμνης.

Το εσπέρας της Τετάρτης 3ης Δεκεμβρίου 2014 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Αρσανίου Παν. Αρχιμ. Ευφραίμ Μανουσάκη και πολλούς Κληρικούς της Μητροπόλεως.

Το πρωΐ της Πέμπτης 4ης Δεκεμβρίου 2014, κυριωνύμου ημέρας της Εορτής της Αγίας Βαρβάρας, ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Παν. Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης, Υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Παν. Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων Παν. Αρχιμ. Ιωάννης Κουφουδάκης και πολλοί Κληρικοί.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τον ομιλητή για τους ψυχωφελείς του λόγους και, αναφερόμενος στην Μεγάλη Προστάτιδα και Έφορο του Ρεθύμνου, την Αγία Βαρβάρα, την χαρακτήρισε ως θύμα ακραίου θρησκευτικού φανατισμού, και μάλιστα του ίδιου του πατέρα της.

Σε κάθε εποχή, τόνισε ο Επίσκοπος, ο θρησκευτικός -και κάθε άλλος- φανατισμός σκοτώνει, γι’ αυτό και πρέπει όλοι να αποκλείομε από τις σκέψεις, τις πράξεις και τις ζωές μας κάθε έκφραση φανατισμού και μισαλλοδοξίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.

ag.barbara.imra.2014 01

ag.barbara.imra.2014 02

ag.barbara.imra.2014 03

ag.barbara.imra.2014 04

ag.barbara.imra.2014 05

ag.barbara.imra.2014 06

ag.barbara.imra.2014 07

ag.barbara.imra.2014 08

ag.barbara.imra.2014 09

ag.barbara.imra.2014 10

Εμφανίσεις: 52378
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!