Επίσκεψη Μητροπολίτη Ρεθύμνης στο ΚΕΦΙΑΠ

rethimnisΤην Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 στο ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου ο Σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Ρεθύμνου υποδέχτηκε το Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου ο οποίο και ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του συλλόγου.

Μέσα σε χαρούμενο από παιδικές φωνές και φιλικό κλίμα τελέστηκε αγιασμός για το πρόγραμμα που υλοποιεί φέτος ο σύλλογος με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη και τη δράση «Είμαστε όλοι Πολίτες».

Ο Σεβασμιότατος ξεναγήθηκε στους χώρους του προγράμματος από τους ειδικούς παιδαγωγούς κα εθελοντές φοιτητές του συλλόγου και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης σε ομαδικά και εξατομικευμένο επίπεδο που υλοποιείται δωρεάν για τα παιδιά.

Ο Σεβασμιότατος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το υλικό που χρησιμοποιείται στην ειδική αγωγή και για και τους τρόπους επικοινωνίας, καθώς και στην παρέμβαση και διαχείριση των παιδιών με αυτισμό.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση δέχτηκε ως δώρο καλλιτεχνήματα και μια κάρτα με ευχές που φιλοτέχνησαν τα παιδιά με τη βοήθεια εκπαιδευτικού εικαστικών.

Ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση με τους γονείς στο χώρο της σχολής γονέων που λειτουργεί φέτος με την καθοδήγηση ψυχολόγου και κοινωνικής λειτουργού, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη.

Έγινε αναφορά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο ο Σύλλογος όσο και τα άτομα με αυτισμό και οι οικογένειές τους.

Τα μέλη του συλλόγου του ανέλυσαν τους προβληματισμούς τους για την έλλειψη δομών και κρατικής υποστήριξης στα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες τόσο στην σχολική ηλικία αλλά και στην ενήλικη ζωή τους.

Τέθηκαν θέματα όπως η επαγγελματική απασχόληση, η αυτόνομη διαβίωση των ενήλικών ατόμων με αυτισμό όσο και θέματα που αφορούν το σχολείο και τα προβλήματα από την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος έδωσε μια ελπίδα σε όλους με την υπόσχεση να αγκαλιάσει τη δράση του συλλόγου και τις ανάγκες των παιδιών με αυτισμό, μέσα στο χώρο Κοινωνικής Μέριμνας που προτίθεται να δημιουργηθεί μελλοντικά η Μητρόπολη.

Από την πλευρά του Συλλόγου όλοι εκφράσαμε την ικανοποίησή μας για την επίσκεψη και αποχαιρετιστήκαμε με την υπόσχεση να ξαναβρεθεί στο χώρο μας, να μεριμνά και να προσεύχεστε για μας και τον αγώνα των παιδιών μας.

rethimnis1

Εμφανίσεις: 32800
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!