Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ρέθυμνο (ΦΩΤΟ)

rethumnis-16

Με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών του Τόπου και πολλών ευσεβών Ρεθυμνίων εορτάσθηκαν και εφέτος τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατά τα οποία πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της πόλεως Ρεθύμνης.

Το εσπέρας της Πέμπτης 20ής Νοεμβρίου 2014 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, κομίζοντας τις Ευλογίες της Μητέρας μας Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Συγχοροστάτησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

Με την παρουσία του τίμησε την Πανήγυρη ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής των Ιβήρων Αγίου Όρους Πανοσιολ. Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας, ενώ στο τέλος του Εσπερινού ο οικείος Μητροπολίτης κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και τον Αρχιμ. Βασίλειο Ιβηρίτη, οι οποίοι λάμπρυναν με την παρουσία τους την Πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων.

Το πρωΐ της Παρασκευής 21ης Νοεμβρίου 2013, κυριωνύμου ημέρας της Θεομητορικής Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων και ο οικείος Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, πλαισιούμενοι από πολλούς Κληρικούς της Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία για την Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας, στην οποία παρέστησαν οι τοπικές Αρχές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

rethumnis-1

rethumnis-2

rethumnis-3

rethumnis-4

rethumnis-5

rethumnis-6

rethumnis-7

rethumnis-9

rethumnis-8

rethumnis-13

rethumnis-14

rethumnis-15

Εμφανίσεις: 37624
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!