Ημερίδα για το πρώτο βιβλίο που εξέδωσε ο Άγιος Νεκτάριος (ΦΩΤΟ)

hmerida-7

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Ρεθύμνου και πολλών φιλάγιων και φιλομαθών Ρεθυμνίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15η Νοεμβρίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, η Ημερίδα-Παρουσίαση του πρώτου βιβλίου που εξέδωσε ο Άγιος Νεκτάριος τα έτη 1895-1896 με τίτλο «ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΛΟΓΙΩΝ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑ», το οποίο επανεκδόθηκε κατά το τρέχον έτος, με την επιμέλεια του Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αντωνίου Μπιλάλη, ως τετράτομο έργο με τον τίτλο «ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΛΟΓΙΩΝ».

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού (9 Νοεμβρίου), και ήταν η πρώτη παρουσίαση του έργου αυτού στην Κρήτη μετά την επανέκδοσή του από τον π. Αντώνιο Μπιλάλη.

Κατά την Ημερίδα παρουσιάσθηκαν οι παρακάτω εισηγήσεις:

Ιωάννης Σταμέλος, Μαθηματικός, Συγγραφέας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου: «Ο Άγιος Νεκτάριος ως δάσκαλος και παιδαγωγός μέσα από το έργο του Θησαυρός Λογίων».

Πελαγία Πλεξουσάκη-Σπανάκη, Συμβολαιογράφος: «Ο Άγιος Νεκτάριος ως νομικός μέσα από το έργο του Θησαυρός Λογίων».

Δημήτριος Μετοχιανάκης, Ιατρός Υγιεινολόγος, Διευθυντής της Οδοντιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Λασιθίου: «Ο Άγιος Νεκτάριος ως ιατρός μέσα από το έργο του Θησαυρός Λογίων».

Μιχαήλ Τσακιράκης, Θεολόγος: «Ο Άγιος Νεκτάριος ως Θεολόγος μέσα από το έργο του Θησαυρός Λογίων».

Κωνσταντίνος Μαστοράκης, Γυμναστής: «Ο Άγιος Νεκτάριος ως γυμναστής μέσα από το έργο του Θησαυρός Λογίων».

Πρωτ. Αντώνιος Μπιλάλης, Δρ. Φιλοσοφίας και Ψυχοπαιδαγωγικής, Ιστορικός και Συγγραφέας: «Το πρώτο βιβλίο του Αγίου Νεκταρίου».

Πρωτ. Γεώργιος Τζάβλας, Θεολόγος: «Ο Άγιος Νεκτάριος ως υμνογράφος μέσα από το έργο του Θησαυρός Λογίων».

Υμνογραφικά έργα του Αγίου Νεκταρίου απέδωσε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής «Παύλος Βλαστός», υπό τη διεύθυνση του κ. Αντωνίου Μιχελουδάκη, Πρωτοψάλτου, Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής και Θεολόγου.

Κατακλείοντας τις εργασίες της Ημερίδας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τον π. Αντώνιο Μπιλάλη και όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων για τον μεγάλο Άγιο των εσχάτων καιρών, τον Άγιο των κατατρεγμένων και των αδικουμένων.

Και παρότρυνε τον π. Αντώνιο να συνεχίσει να αξιοποιεί τα χαρίσματα που του έδωσε ο Θεός και να προσφέρει ωφέλιμη πνευματική διακονία στην Αγία μας Εκκλησία.

hmerida-1

hmerida-2

hmerida-3

hmerida-4

hmerida-5

hmerida-6

Εμφανίσεις: 41738
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!