Αρχιερατικό Συλλείτουργο στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

s1 

Με την τέλεση του λαμπρού πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 οι λατρευτικές εκδηλώσεις στα Χανιά με αφορμή την εορτή του Αγίου Νεκταρίου και την υποδοχή της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Ολυμπιωτίσσης.

Στο επίκεντρο ο Ιερός Ναός της πόλεως μας επ' ονόματι του τιμωμένου Αγίου, όπου κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτωνας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, συμπροσευχουμένων πλήθους ιερέων και εκατοντάδων πιστών.

Τον εμπνευσμένο Θείο Λόγο προσέφερε στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύπαθη ζωή του Αγίου Νεκταρίου και στην αρετή που τον διέκρινε την ταπεινοφροσύνη η οποία όπως είπε είναι η βάση για την πνευματική μας προκοπή.

Κανένας δεν πηγαίνει πιο πάνω στη σκάλα της αγιοσύνης εαν δεν ομολογήσει για τον εαυτό του ότι βρίσκεται χαμηλά, πως του λείπουν ακόμα πολλά να μάθει, πως δεν είναι εκείνος που θα έπρεπε και θα μπορούσε να είναι.

Πάνω στην ταπεινοφροσύνη στηρίζεται όλο το οικοδόμημα του χριστιανικού βίου. Γι' αυτό και ο Ιησούς άρχισε την επί του όρους ομιλία του με τον μακαρισμό των ταπεινών ανθρώπων.

''Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι''. Χαρά σε εκείνους δηλαδή που έχουν φρόνημα ταπεινό και μικρή γνώμη για τον εαυτό τους, που δεν έχουν τους άλλους ανθρώπους παρακάτω από αυτούς, που δεν έχουν την απαίτηση όλος ο κόσμος να τους προσκυνά και να τους υπηρετεί.

Αντίθετα αισθάνονται δέος εκείνοι να διακονήσουν τους άλλους. Όσο περισσότερο και συμβεί να πλησιάζεις τους ανώτερους βαθμούς τόσο πιο πολύ να ταπεινοφρονείς τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς εικόνος της Παναγίας της Ολυμπιωτίσσης και των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.

Τέλος το μεσημέρι οι δύο Αρχιερείς και άλλοι κληρικοί και λαϊκοί ανάμεσα των, του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και του Γενικού Αρχιερατικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος Πρωτ. Δημητρίου Παπαγεωργίου, παρακάθησαν σε επίσημο γεύμα που προσεφέρθη από την ενορία Αγίου Νεκταρίου.

Εκεί ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός με ένα ωφέλιμο λόγο την ώρα της τραπέζης αναφέρθηκε στη ζωή και τα βάσανα που πέρασε ο Άγιος Νεκτάριος, τις συκοφαντίες που ανέχτηκε και όμως με την βαθιά πίστη στον Κύριο υπερκέρασε όλα τα εμπόδια και κατατάχτηκε στη χορεία των θαυματουργών Αγίων της Εκκλησίας μας. Παράλληλα αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια που τα πέρασε σε αυτήν την ενορία, στις αναμνήσεις και τα βιώματα του.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ελασσώνος με την συνοδεία του, για την αποδοχή της προσκλήσεως να έρθει στην πόλη μας η Παναγία η Ολυμπιώτισσα, τον ακούραστο Πρωτοσύγκελλο Δαμασκηνό για την μεγάλη προετοιμασία της υποδοχής τον προϊστάμενο του ναού Πρωτ. Εμμανουήλ Δερμιτζάκη για την άψογη διακονία του μαζί με τους συνεφημερίους του καθώς και όλους όσους διακόνησαν για την πραγμάτωση αυτού του γεγονότος.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

s2

s3

s4

s5

s6

s7

s8

s9

s10

s11

s12

s13

s14

Εμφανίσεις: 46736
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!