Σχολή Κατάρτισης Εθελοντών Κοινωνικής Προσφοράς στην Ι.Μ. Κισάμου

SEMINARIO 067A

Η Ι. Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου στην προσπάθεια Της να στηρίξει και ενισχύσει τις δράσεις των Εθελοντικών Ομάδων της ευρύτερης περιοχής ξεκίνησε επιμορφωτικά Σεμινάρια κατάρτισης εθελοντών, μέσα από θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, ιδρύοντας Σχολή Κατάρτισης Εθελοντών Κοινωνικής Προσφοράς.

Κληρικοί, Θεολόγοι, Εκπαιδευτικοί, Ψυχολόγοι, Ιατροί, Κοινωνικοί Λειτουργοί, και άλλοι ειδικοί επιστήμονες θα κληθούν να μετέχουν στην διδασκαλία των Σεμιναρίων, τα οποία είναι ανά δεκαπενθήμερο και απευθύνονται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τον Εθελοντισμό.

Ο κύκλος μαθημάτων της Σχολής είναι ετήσιος και όσοι έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον το 70% των μαθημάτων θα λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Πρώτος ομιλητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Εθελοντισμός: Διακονία αγάπης ή ευκαιρία αυτοπροβολής». Ο ομιλητής, αναφέρθηκε στην ουσία της εθελοντικής προσφοράς, σημειώνοντας ότι ο εθελοντισμός διαμορφώνεται στο ότι ο άνθρωπος είναι πρόσωπο.

«Η αγάπη, σημείωσε, δεν είναι συναίσθημα, είναι η ίδια η ζωή. Ο εθελοντισμός είναι έκφραση ύπαρξης ενός ανθρώπου που είναι ή αγωνίζεται να είναι αγάπη. Η ζωή και η αγάπη είναι ταυτόσημα. Αυτός ο «άλλος», ο όποιος άλλος, είναι ο εαυτός μου», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαριστώντας τον εκλεκτό ομιλητή για την ανταπόκριση της πρόσκλησης και τον μεστό του λόγο αναφέρθηκε στους λόγους δημιουργίας της Σχολής, καθώς όπως είπε η Ι.Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου επιθυμεί, και δια του τρόπου αυτού, να στηρίξει και ενδυναμώσει τις Εθελοντικές Ομάδες και δράσεις της ευρύτερης περιοχής, σημειώνοντας: «Ο λόγος του Κυρίου μας «εφ΄ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων εμοί εποιήσατε» χρειάζεται να συνέχει τις πάσης φύσεως εθελοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα για τους άλλους, ας κάνουμε μικρά με σπουδαία αγάπη», κατέληξε καλώντας τους ενδιαφερόμενους όπως εγγραφούν εις την Σχολή.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση από τους μετέχοντες περί τους 130 έδειξαν ενδιαφέρον και εγράφησαν εις την Σχολή.

Τον συντονισμό της Σχολής έχει αναλάβει η κ. Αικατερίνη Καρκαλά-Ζορμπά, επιστημονική συνεργάτιδα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Χαιρετισμό και ευχές για ευόδωση της προσπάθειας απεύθυνε και ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης.

SEMINARIO 071A

SEMINARIO 076A

Εμφανίσεις: 44582
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!