Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τους Ρεθυμνιώτες μάρτυρες

4.martyres.oloklirwsi.ekdhlwsewn 1

Το βράδυ της Πέμπτης 30ής Οκτωβρίου 2014 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης.

Με την Αρχιερατική αυτή Αγρυπνία αποδόθηκε η Εορτή των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων και ολοκληρώθηκε η εβδομάδα των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 190 ετών από τη μαρτυρική τελείωσή τους.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προηγήθηκε η Ακολουθία του Αποδείπνου και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου με τη συμμετοχή Κληρικών της Μητροπόλεώς μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπός μας, κηρύσσοντας την λήξη των επετειακών εκδηλώσεων, αναφέρθηκε στους Αγίους Τέσσερεις Μάρτυρες, Αγγελή, Γεώργιο, Μανουήλ και Νικόλαο, τους οποίους χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο και πολυτιμότερο θησαυρό του Ρεθύμνου και ως την καρδιά της Τοπικής Εκκλησίας, στους ρυθμούς της οποίας συντονίζεται η ζωή και η αναστροφή των ευσεβών και ευγενών Ρεθυμνίων.

Ευχαρίστησε, για μία ακόμη φορά, όλους όσοι εργάσθηκαν με ζήλο, αυταπάρνηση και αγάπη για την διοργάνωση και επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων καθώς και εκείνους που συμμετείχαν σε αυτές.

Και ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα να τους αξιώσει ο Θεός, με τις πρεσβείες των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, ώστε να εορτάσουν και την ευλογημένη επέτειο των 200 ετών το έτος 2024.

4.martyres.oloklirwsi.ekdhlwsewn 2 1

4.martyres.oloklirwsi.ekdhlwsewn 4

Εμφανίσεις: 46598
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!