Εγκαίνια νέας αίθουσας στον Ι.Ν. των Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο

4martyres egkainia1

Πλήθος κόσμου έδωσε χθες το παρόν στα εγκαίνια της νέα αίθουσας που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του Ιερού Ναού των Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο με αφορμή την έναρξη του επταήμερου εορτασμού για τα 190 χρόνια από τη μαρτυρική θυσία των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

Τα εγκαίνια της αίθουσας είναι συμβολικής σημασίας για τη Μητρόπολη Ρεθύμνου, καθώς ήταν όνειρο ετών η παλιά και με πολλά προβλήματα αίθουσα να μετατραπεί σε έναν υπέροχο, φιλόξενο χώρο που θα φιλοξενεί εκδηλώσεις και δράσεις της τοπικής εκκλησίας.

Πλέον, η ανακαινισμένη αίθουσα διαθέτει 220 θέσεις και αποτελεί στολίδι που είναι αποτέλεσμα μιας συντονισμένης και εντατικής προσπάθειας.

Η αίθουσα θα διατίθεται παράλληλα σε όποιον τη ζητήσει αρκεί να συνάδει με το χώρο, όπως ανέφερε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

Ωστόσο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος αναφέρθηκε και στα μακροπρόθεσμα σχέδια για την αίθουσα στα οποία είναι η κατασκευή προδιαγραφών για μετακίνηση Ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Την 3η Έκθεση Αγιογραφίας φιλοξενεί η νέα αίθουσα

Παράλληλα με τα εγκαίνια της νέας αίθουσας, εγκαινιάστηκε και η 3η έκθεση αγιογράφων της Μητρόπολης με τη συμμετοχή 35 Αγιογράφων που εκθέτουν τα έργα τους.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και επεσήμανε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί την πρώτη φορά είχαμε 28 και σήμερα έχουμε 35 Αγιογράφους οι οποίοι εξασκούν αυτή την ιερή τέχνη της εκκλησίας μας στη Μητρόπολη και στην περιοχή μας. Για μένα είναι πολύ μεγάλο γεγονός το ότι όλοι μαζί εκθέτουν τα έργα τους και μπορεί να δει κανείς αυτή τη μεγάλη πολιτισμική παραγωγή που γίνεται στον τόπο μας από αυτούς τους ανθρώπους. Τους ευχαριστώ γιατί συμμετέχουν και δίνουν το δικό τους παρόν σε αυτές τις εκδηλώσεις που θέλαμε να εντάξουμε και την έκθεση Αγιογραφίας».

Τρεις διαγωνισμοί σε εξέλιξη στα σχολεία του Ρεθύμνου

Σε εξέλιξη όμως βρίσκονται τρεις διαγωνισμοί που πραγματοποιούνται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ρεθύμνου που έχουν ως στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν και να μάθουν για τους Τέσσερις Μάρτυρες και τη θυσία τους.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου υπογράμμισε: «Στα πλαίσια των σκέψεων για το πώς θα περάσει το μήνυμα των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων και πώς θα γίνουν περισσότερο γνωστοί και στη νέα γενιά. Γι’ αυτό με τον σύμβουλο των θεολόγων της Κρήτης τον κ. Στριλιγκά που είναι και πρόεδρος του συνδέσμου των Κρητών Θεολόγων με τη συνεργασία των διευθυντών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παίρνοντας τη σχετική άδεια από το Υπουργείο πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο τρεις διαγωνισμοί στα σχολεία του νομού. Για τα Δημοτικά σχολεία ένας διαγωνισμός ζωγραφικής, για τα Γυμνάσια ένας διαγωνισμός λογοτεχνικού κειμένου και για τα Λύκεια ένας διαγωνισμός ψηφιακής παρουσίασης του έργου και του Μαρτυρίου των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων. Τα αποτελέσματα των διαγωνισμών θα γίνουν γνωστά μέχρι το τέλος του χρόνου αφού θα τα κρίνουν κάποιες ανάλογες κριτικές επιτροπές και θα είμαστε σε θέση να εκθέσουμε και τα έργα των παιδιών που θα λάβουν μέρος και θα τα βραβεύσουμε αμέσως μετά τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών».

4martyres egkainia

4martyres egkainia2

4martyres egkainia3

Εμφανίσεις: 33530
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!