H εορτή του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στο Π.Α.Γ.Ν.Η (ΦΩΤΟ)

pis-9

Με βυζαντινή λαμπρότητα και με τις πρέπουσες τιμές εορτάστηκε στο Ηράκλειο η εορτή του προστάτου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά ΠΑ.Γ.Ν.Η. για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου αλλά και να προσκυνήσουν τη θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Αντιφωνήτριας η οποία μεταφέρθηκε από τα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου για την εορτή του Αγίου Λουκά και για να δώσει παρηγοριά και βοήθεια σε όλους τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Τον Εσπερινό της εορτής τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης.

Στη Θεία Λειτουργία την ημέρα της εορτής Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος και υποδέχτηκε στην είσοδο του Ιερού Ναού την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Αντιφωνήτριας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Αναγνώστη τον πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Εμμανουήλ Πιταροκοίλη ο οποίος υπηρετεί το ψαλτήρι του Ιερού Ναού επί 17 έτι.

Στη συνέχεια εν πομπή έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά στους διαδρόμους του νοσοκομείου όπου προσκύνησαν οι ασθενείς και το προσωπικό.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ο οποίος παρέλαβε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας για να την μεταφέρει στα Μυριοκέφαλα όπου και φυλάσσετε.

pis-1

pis-2

pis-3

pis-4

pis-5

pis-6

pis-7

pis-8

pis-10

Εμφανίσεις: 46804
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!