Δαμασκηνός: ''Ο Άγιος Γεράσιμος άφησε τα κοσμικά σαλόνια για τα πνευματικά''

xanio1

Στον σπηλαιώδη Ναό Αγίου Γερασίμου στο Μόδι Χανίων τέλεσε την Ακολουθία του μέγα πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός συμπροσευχουμένων του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του οικείου εφημερίου π. Χρήστου Καρίπογλου και άλλων κληρικών και πλήθους κόσμου.

Το σπήλαιο βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου που είναι καλυμμένος από ένα αρχαίο ελαιώνα και σύμφωνα με την παράδοση το επέλεξε ο Άγιος Γεράσιμος ο πολιούχος της Κεφαλληνίας αφού είχε εκάρη μοναχός σε ηλικία σαράντα εννέα ετών και αφού νωρίτερα πέρασε από δύο άλλα σπήλαια της πόλεως μας, στο Νίο Χωριό και στα Περιβόλια.

Στην είσοδο της βραχοσκεπής έγκειται η τεράστια λαξευτή πέτρινη γούρνα από όπου σύμφωνα με την παράδοση ο Άγιος έπινε νερό το οποίο συσσωρευόταν από την σταγονοροή ενός σταλακτίτη του σπηλαίου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε περί την αρετή της Ησυχίας στον πολύβοο κόσμο αναφερόμενος στην ασκητική ζωή του Αγίου που τον κράτησε στην αληθινή και ουσιαστική επικοινωνία του μέσω προσευχής και ταπείνωσης με Τον Δηνιουργό Θεό.

Ο Άγιος Γεράσιμος άφησε τα σαλόνια του κόσμου και έκανε πνευματικά σαλόνια τα σπήλαια ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Πρέπει να απαγκιστρωθούμε όσο μπορούμε από την καταναλωτική ζωή που ζούμε, από την απρόσωπη κοινωνική δικτύωση για να ξαναβρούμε την ησυχία και να μπορέσουμε χωρίς το άγχος της καθημερινότητας να προσευχηθούμε στον Θεό που μας αγαπάει και μας στηρίζει.

Εμφανίσεις: 40899
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!