Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

ImageΜε αρχιερατική Θεία Λειτουργία εορτάστηκε σήμερα Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010 στα Χανιά, η επέτειος της ενώσεως της Κρήτης με την Ελλάδα.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ενώ στην επίσημη Δοξολογία συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος.

"Φωτεινό παράδειγμα ο Βενιζέλος" τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος λέγοντας ακόμα ότι: "Σήμερα η χώρα μας μπορεί να αντλεί από το φωτεινό παράδειγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Χρειάζεται να ακολουθήσουμε το όραμα και να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Από πολλούς η παρούσα οικονομική κρίση παρομοιάζεται με την κρίση του 1929. Τότε η διαύγεια, η ευστροφία , η διορατικότητα και οι υποδομές που δημιούργησε ο μεγάλος πολιτικός για την αναμόρφωση της χώρας, περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τις επαχθείς συνέπειες."

Επίσης, τόνισε ότι «Και τώρα χρειάζονται οι μεγάλες αποφάσεις, οι μεγάλες ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις. Η ενότητα, η συνεννόηση, η συνεργασία στρώνουν το μοναδικό μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Η αξία της "κατάθεσης ψυχής " του Βενιζέλου σε όφελος του μας δείχνει και σήμερα τον δρόμο. Η ελπίδα, η αισιοδοξία και η θέληση είναι τα εφόδια μας, η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση στον στόχο μας είναι τα μέσα για να ανατάξουμε τη χώρα μας. Μπορούμε και πρέπει να το επιτύχουμε», κατέληξε ο κ. Πετσάλνικος.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κάκανος

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 43691
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!