Εορτασμός Παναγίας Γοργοϋπηκόου στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

xan1

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου που ανήκει στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγή, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός την κυριώνυμο ημέρα της εορτής παρουσία πλήθους πιστών και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αγάπη που πρέπει να έχουμε για τον συνάνθρωπο μας. Η σκέψη ότι, με πείραξες θα σε πειράξω αποτελεί μεγάλη αμαρτία.

Δεν χρειάζεται να ακούμε μόνο τον Λόγο του Θεού όπως λέει το Ιερό Ευαγγέλιο τόνισε ο Σεβασμιώτατος, αλλά το σημαντικότερο είναι να τον φυλάξουμε μέσα στην καρδιά μας.

Όποιος κάνει το Λόγο του Θεού βίωμα στη ζωή του κατανοεί ότι και ο συνάνθρωπος του είναι εικόνα του Θεού και ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τον συνάνθρωπο μας και κατεπέκτασιν δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τον Χριστό ο οποίος είναι τα πάντα, η ενότις των πάντων, η ίδια η Αγάπη.

Τέλος ευχήθηκε προς όλους τους πιστούς χρόνια πολλά αναφέροντας ότι σήμερα ήρθαμε να τιμήσουμε την Παναγία που μας προστατεύει και να τιμηθούμε από εκείνη, να ζητήσουμε από την Παναγία να μας προστατεύσει και να μεσίτευση προς τον ουράνιο Δεσπότη Χριστό.

Να ζητήσουμε από την Παναγία και να βγάλουμε όλες μας τις ανησυχίες, όλα μας τα άγχη και τα προβλήματα που μας απασχολούν και να την παρακαλέσουμε να μας βοηθήσει και εκείνη ως Μάνα της Εκκλησίας και Μητέρα του Χριστού άρα και Μητέρα όλων μας να μας οπλίσει με την αλήθεια της προστασίας, την αλήθεια των πρεσβειών του Ιησού Χριστού.

Με λόγια θερμά ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος και την Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Θεοξένη Μοναχή καθώς και όλη την ευλογημένη αδελφότητα οι οποίες διακονούν τον τόπο μας όπως ανέφερε, διακονούν την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, διακονούν το Κάστρο, διακονούν σε αυτόν τον Ιερό Ναό και στο έργο που γίνεται, ταυτόχρονα όμως διακονούν και στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Γι' αυτό το τελευταίο διακόνημα σήμερα η Γερόντισσα δεν βρίσκεται εδώ, αλλά σε ένα συνέδριο στη Σιβηρία.

Γίνεται γνωστό ότι το Μοναστήρι της Χρυσοπηγής έχει ξεφύγει από τα όρια της Μητροπόλεως και έχει γίνει γνωστό για την αγάπη του και την διακονία του στον συνάνθρωπο παγκοσμίως.

Την παραμονή της εορτής τέλεσε τον μέγα πανηγυρικό Εσπερινό ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης συμπροσευχουμένων ιερέων, της αδελφότητος της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής και πλήθους κόσμου.

Στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Μάνα που έχει προσφέρει και έχει προσφερθεί σε όλα εμάς τα παιδιά της.

Η Παναγία που τιμούμε, είναι ένα πρόσωπο, που της έδωσε η Εκκλησία και ο λαός μας χιλιάδες ονόματα από τα θαύματα της.

Ένα από αυτά τα ονόματα, είναι εκείνο της Γοργοϋπηκόου, διότι η Παναγία μας εισακούει γρήγορα τις προσευχές μας και τις μεταφέρει στον Μονογενή Υιό της, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό.

Ένα Λόγο της πρέπει να ακούμε και να εφαρμόζουμε όλοι μας πάντα, '' να ακούτε και να κάνετε το θέλημα του Υιού''.

Να κάνουμε το θέλημα του Χριστου. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι όποτε έχουμε θέλημα δυστυχώς απελπιζόμαστε, απογοητευόμαστε, βρισκόμαστε σε μία απόγνωση.

Οι επιλογές μας πολλές φορές μας προδίδουν, οι καταστάσεις μας προσφέρουν στεναχώριες και θλίψεις που αδυνατούμε να τις βαστάξουμε.

Και ξέρουμε ότι αυτό που βιώνουμε είναι μία δική μας επιλογή, ένα δικό μας θέλημα γιατί δεν επιλέξαμε το θέλημα του Θεού.

Αυτή είναι η προτροπή της Παναγίας μας, να κάνουμε το θέλημα του Θεού, ένα θέλημα που ποτέ δεν θα μας απογοητεύσει.

xan

xan2

xan3

xan4

xan5

Εμφανίσεις: 59166
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!