Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Κισάμου (ΦΩΤΟ)

diakonos-7

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Κίσαμος, κατά την διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ.Εμμανουήλ Σταυρουλάκη, πτυχιούχου Θεολογίας του Α.Π.Θ. Ηγούμενοι Ιερών Μονών, Κληρικοί εξ΄ άλλων Ι. Μητροπόλεων και εκ της οικείας Ι. Μητροπόλεως μετείχαν εις την Θεία Λειτουργία, (συλλειτούργησαν και συνευχήθηκαν) ως επίσης και πλήθος κόσμου, οικείοι και γνώριμοι του χειροτονούμενου.

Ο νέος διάκονος της Εκκλησίας με πολύ συγκίνηση αναφέρθηκε εις τον ιερό πόθο της ιερωσύνης καθώς, όπως σημείωσε, από την παιδική του ηλικία διέκρινε «κατά τρόπο αμυδρό την κλήση του Θεού» για να προσφέρει τον εαυτό του ολοκληρωτικά στο έργο της Εκκλησίας.

Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία του αυτή και καλλιέργησαν την ιερή αυτή κλήση. Ιδιαιτέρως μνημόνευσε τον πνευματικό του πατέρα Παν/το Αρχιμανδρίτη κ. Ειρηναίο Βερυκάκη, Καθηγούμενο της Ι. Σταυροπηγιακής Μονής Γουβερνέτου, ως επίσης και τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος όπως είπε «μετουσίωσε» την μέχρι σήμερα κλήση του σε πρόσκληση.

Ο χειροτονών Αρχιερεύς αφού μίλησε για το μυστήριο της «φιλανθρωπίας και αγάπης του Θεού», την ιερωσύνη, και απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο αναφέρθηκε στις αρετές που χρειάζεται να κοσμούν τον Κληρικό.

«Η ανιδιοτελής αγάπη, η ταπείνωση, η ευλάβεια, η υπακοή, η προσευχή, ο φόβος Θεού, σε συνδυασμό με την καθαρότητα του βίου σου χρειάζεται να είναι τα στολίδια που θα χαριτώνουν την ιερατική πορεία και διακονία σου. Μοναδική φροντίδα σου να αρέσεις και να ευχαριστείς πρώτιστα τον Θεό, έστω και αν χρειαστεί να έρθεις σε αντίθεση με τα του κόσμου», κατέληξε ευχαριστώντας και εκείνος όλους όσους συνέργησαν στην πραγμάτωση του ιερού αυτού πόθου.

diakonos-1

diakonos-2

diakonos-3

diakonos-4

diakonos-5

diakonos-6

Εμφανίσεις: 45234
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!