465.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει η Ι.Μ. Αρκαδίου

Arkadi

Χωρίς τέλος είναι ο παραλογισμός του ΕΝΦΙΑ, από τον οποίο δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε το Παγκόσμιο Σύμβολο Εθελοθυσίας και καλείται να πληρώσει για οικόπεδα τα βοσκοτόπια και τις χορτολιβαδικές εκτάσεις που διαθέτει η Μονή.

Έντονα αγανακτισμένος και προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος σχολιάζοντας το θέμα του Αρκαδίου τόνισε: «Έχουνε βάλει όλα τα βοσκοτόπια για οικόπεδα.

Το Αρκάδι, πέρα από ένα γραφείο κι ένα κατάστημα στο Ρέθυμνο δε διαθέτει άλλα αστικά ακίνητα».

Μάλιστα κάνοντας λόγο για πραγματική εκτίναξη του ποσού αναρωτήθηκε: «Κάθε χρόνο το Αρκάδι πλήρωνε 18 χιλ. ευρώ. Πώς είναι δυνατόν από τις 18 χιλ. να εκτιναχθεί το ποσό στις 465 χιλ;».

Ο Μητροπολίτης που ενημέρωσε ήδη τους δύο Βουλευτές του Ρεθύμνου, προκειμένου να γνωρίζουν από τον ίδιο τι έχει συμβεί, περιμένει τις εξελίξεις καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, από τις 22 έως και τις 25 του μηνός πρόκειται να γίνουν οι διορθώσεις στις αδικίες που παρουσιάζονται στον ΕΝΦΙΑ.

Δεν παρέλειψε πάντως να αναφέρει ότι στην περίπτωση που οι διορθώσεις δεν είναι ικανοποιητικές επιφυλάσσεται για ενστάσεις.

Αναφερόμενος στις εκτάσεις που διαθέτει η Μονή τόνισε ότι δεν πρόκειται παρά για «χορτολιβαδικές εκτάσεις, οι οποίες ενοικιάζονται στους κτηνοτρόφους προς μισό ευρώ το χρόνο» και πρόσθεσε: «Ας έρθει το κράτος να παίρνει τα ενοίκια από τα βοσκοτόπια που ονομάζει οικόπεδα».

Στη συνέχεια και προσπαθώντας να δώσει μια εικόνα για τα έσοδα της Μονής Αρκαδίου, γύρω από τα οποία όπως είπε υπάρχει ένας μύθος, υπογράμμισε: «Το Μοναστήρι δέχεται 85 χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο, οι οποίοι πληρώνουν 2,5 ευρώ εισιτήριο και βγάζει από εκεί 220 χιλ. κι έχουμε 12 υπαλλήλους για να εξυπηρετείται ο κόσμος. Κάθε χρόνο που κλείνει η σαιζόν το Νοέμβριο, μένουν 40 χιλιάδες ευρώ για να περάσει τα χειμώνα μέχρι να ξαναρθεί ο Μάρτιος ν’ ανοίξουμε τα εισιτήρια».

Ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν επιθυμεί να εξαιρεθούν από το φόρο τα Μοναστήρια και οι Εκκλησίες είπε χαρακτηριστικά: «Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε φοροφυγάδες, αλλά εδώ το ποσό είναι εξωφρενικό» και πρόσθεσε: «Είμαι αποφασισμένος να δώσω στη δημοσιότητα και τους προϋπολογισμούς και τους απολογισμούς, ώστε να μάθει ο κόσμος και να τελειώνει πλέον αυτός ο μύθος γύρω από το Αρκάδι. Το Αρκάδι έχει συγκεκριμένα έσοδα που είναι και στη Διαύγεια και παντού».

Εμφανίσεις: 60524
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!