Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Ρεθύμνης

agiasmo-reth-2

Το εσπέρας της Τετάρτης 17ης Σεπτεμβρίου 2014 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η οποία θα γίνει την Δευτέρα 22α Σεπτεμβρίου.

Στην τελετή του Αγιασμού παραβρέθηκαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαος Νικηφόρος και οι Παν. Αρχιμ. Παρθένιος Τσιλιμπώκος, Αιδεσ. Πρωτ. Χαράλαμπος Καμηλάκης και Ιερολ. Διακ. Στυλιανός Καλαϊτζάκης, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής.

Ο Μουσικολ. κ. Ευάγγελος Καπαϊδονάκης, Διευθυντής της Σχολής, και μέλη της Χορωδίας της έψαλαν τους ύμνους της Ακολουθίας του Αγιασμού.

Ο Επίσκοπός μας, απευθυνόμενος στον κ. Καπαϊδονάκη, τους υπόλοιπους καθηγητές και τους μαθητές της Σχολής, εξήρε το έργο που επιτελούν στην Τοπική μας Εκκλησία, το οποίο έχει ως κύριο σκοπό την ανάδειξη καταρτισμένων Ιεροψαλτών για την διακονία των Αναλογίων των Ιερών Ναών, και ευχήθηκε σε όλους μια ευλογημένη και δημιουργική εκπαιδευτική χρονιά.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ιδρύθηκε το έτος 1998, λειτουργεί σε ανακαινισμένες αίθουσες στο Λόφο του Τιμίου Σταυρού, δίπλα στο Επισκοπείο της πόλεώς μας, με διδάσκοντα τον Διευθυντή της Σχολής κ. Ευάγγελο Καπαϊδονάκη και συνδιδάσκοντα τον κ. Εμμανουήλ Πρωτογεράκη.

Η έναρξη των μαθημάτων γίνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου (όπως σε όλες τις μουσικές σχολές) και το τέλος, τον Ιούνιο με την πραγματοποίηση των προαγωγικών εξετάσεων.

Στη Σχολή διδάσκονται και τα δύο σκέλη της μουσικής μας, το Εκκλησιαστικό αλλά και το Δημοτικό, ως οι δύο όψεις του ίδιου μουσικού συστήματος.

Διδάσκονται ακόμη και τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα και solfege, για όσους επιθυμούν την απόκτηση διπλώματος και έχουν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Η φοίτηση είναι πενταετής, με διενέργεια προαγωγικών εξετάσεων στο τέλος κάθε έτους. Η διδασκόμενη ύλη είναι η καθορισμένη από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού.

agiasmo-reth-1

agiasmo-reth-3

Εμφανίσεις: 45202
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!