Συνάντηση Μητροπολίτη Κισάμου με τον Υπουργό Παιδείας

paidias-1Ο Σέβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ Αμφιλόχιος, ευρισκόμενος σε υπηρεσιακό ταξίδι στην Αθήνα για υποθέσεις της Μητροπόλεως του, συναντήθηκε νωρίς το απογευμα της Πέμπτης με τον Υπουργό Παιδειας & Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβερδο.

Με τον κ. Υπουργό συζήτησε εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν την Μητροπολιτική του περιφέρεια.

Ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για το θέμα της υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου της ιστορικής Καντάνου απο 6/θεσιο σε 5/θεσιο ως και το κλείσιμο του ολοήμερου της Καντάνου και ζήτησε όπως το Σχολείο παραμείνει 6/θεσιο, εξηγώντας τους λόγους.

Ενημέρωσε, επίσης, για τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης σε θέματα που αφορούν και άπτονται των αναγκών της κοινωνίας, οπως Επιμορφωτικά Σεμινάρια για τον Ιερό Κλήρο Κρήτης και Δωδεκανήσου και Προγράμματα που υλοποιεί η Ακαδημία, (με την ευχή και ευλογία του Οικουμενικού Πατριαρχου κ.κ. Βαρθολομαιου) και σε συνεργασία με το ΙΠΕ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πρωτοβουλίες για το μεταναστευτικό, την οικολογική κρίση, την ενδοσχολική βία, τους κινδύνους του διαδικτύου, ως και άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες που κατά καιρούς υλοποιεί το Ιδρυμα.

Ο κ. Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, την οποία χαρακτήρισε ως "Ιδρυμα παγκοσμίου εμβέλειας και οικουμενικής προσφοράς" και υποσχέθηκε πως θα προγραμματίσει επίσκεψη στο Ίδρυμα.

Εμφανίσεις: 34934
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!