Η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στην ιστορική Ι.Μ. Πρέβελη (ΦΩΤΟ)

prebeli-6

Η ιστορική και παλαίφατος Ιερά και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πρέβελη εόρτασε, σεμνοπρεπώς και μεγαλοπρεπώς, την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Η Ιερά Μονή Πρέβελη κατέχει το προνόμιο και την ευλογία να φιλοξενεί το μεγαλύτερο τεμάχιο Τιμίου Ξύλου που ευρίσκεται στην Κρήτη.

Κατά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού προεξήρχε ο οικείος Επίσκοπος, Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντος του φιλοξενουμένου και προσκεκλημένου Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Εκατοντάδες προσκυνητές, από την ευρύτερη περιοχή, κατέκλυσαν την ιστορική Ιερά Μονή Πρέβελη, μετείχαν στην Θεία Λειτουργία  και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Ο Ποιμενάρχης κ. Ειρηναίος αφού αναφέρθηκε στην σημασία του Σταυρού ως σύμβολο ζωής, ελπίδας, χαράς και δυνάμεως, ως και στην προσφορά της ιστορικής αυτής Μονής της Μεγαλονήσου, καλωσόρισε, με λόγους θερμούς, τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, ευχαριστώντας τον για την αποδοχή της προσκλήσεως.

Ο Σεβ. Κισάμου κ. Αμφιλόχος αντιδώρησε ευχαριστιακά προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο ως και προς τον Καθηγούμενο της Μονής Παν/το Αρχιμανδρίτη κ. Ιάκωβο (Λυκάκη) ευχόμενος συνέχιση της πολύτιμης και ουσιαστικής προσφοράς της ιστορικής και παλαιφάτου αυτής Μονής της Μεγαλονήσου.

prebeli-1

prebeli-2

prebeli-3

prebeli-4

prebeli-5

Εμφανίσεις: 52711
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!