Κισάμου Αμφιλόχιος: ''Δράξασθε παιδείας''

kiss-1

Κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος επισκέφθηκε σχολικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής όπου και τέλεσε τον Αγιασμό των Σχολείων, ευχόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή, ευλογημένη και δημιουργική σχολική χρονιά.

«Δράξασθε παιδείας η ευχή και προτροπή μου, σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος απευθυνόμενος προς την μαθητιώσα νεολαία του τόπου, καθώς το σχολείο δεν είναι τόπος παροχής εγκεφαλικών και μόνον γνώσεων, αλλά τόπος-χώρος καλλιέργειας και μόρφωσης ψυχών. Μην ξεχνάτε πως για να αλλάξει ο κόσμος, ο τόπος και οι κοινωνίες μας, αίτημα επιτακτικό των καιρών μας, αυτή η αλλαγή θα πρέπει να αρχίσει από εσάς, την νέα γενιά, το μέλλον και την ελπίδα του αύριο. Τι αλλαγή όμως; Αλλαγή βαθύτερη. Εσωτερική, ψυχική και πνευματική. Μην λησμονείτε, επίσης, ότι η ζωή δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται. Αγωνιστείτε λοιπόν τον  «αγώνα τον καλόν», αξιοποιείστε την εδώ παραμονή στο σχολικό σας περιβάλλον δημιουργικά, ουσιαστικά, ποιοτικά και γεμίστε την ψυχή και την καρδιά σας όχι απλά με γνώσεις και επιστήμη, αλλά με αρετή, πίστη στον Θεό και τον εαυτό σας, και ιδανικά. Εάν έτσι ζήσετε και πορευτείτε την παρούσα σχολική χρονιά, τότε σίγουρα θα ανατείλει και πάλι το χαμόγελο, η χαρά, η αισιοδοξία και η ελπίδα στον τόπο και την κοινωνία μας, καθώς εσείς θα είστε εκείνοι που θα φέρετε και πάλι την άνοιξη», κατέληξε ο Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

kiss-2

kiss-3

kiss-4

Εμφανίσεις: 34706
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!