Κρήτης Ειρηναίος στους νέους "Συνεχίστε την εθνική μας παράδοση"

ImageΟι νέοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στα πλαίσια εκδηλώσεων για τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, παρουσίασαν στο ΚΨΜ της Σχολής, θεατρική παράσταση με θέμα «Ο Άγιος Μηνάς του Χάνδακα» που αναφέρεται στην ανοικοδόμηση του Μητροπολιτικού Ναού του Ηρακλείου την περίοδο της τουρκοκρατίας.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου το βράδυ, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και τη συνεργασία της Θρησκευτικής Υπηρεσίας ΣΕΑΠ.

Την παράσταση παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό του και προέτρεψε τους νέους να συνεχίσουν την εθνική μας παράδοση και την προβολή της ιστορίας μας.

Τα παιδιά του θεατρικού καλωσόρισε και παρουσίασε ο Διευθυντής Θρησκευτικής Υπηρεσίας ΣΕΑΠ, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Νεκτάριος Μαρκάκης Ταγματάρχης (ΣΙ), ο οποίος μαζί με τον Διοικητή της Σχολής προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στα παιδιά του θεατρικού.

Στην προσφώνησή του ο Διευθυντής Θρησκ. Υπηρεσίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην οικουμενική εμβέλεια της Εκκλησίας και στην ενότητα της τοπικής Εκκλησίας με όλους τους Έλληνες, των οποίων τα παιδιά υπηρετούν στη ΣΕΑΠ.

Οι νέοι της Αρχιεπισκοπής απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των μαθητών της ΣΕΑΠ. Στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακή μουσική και διασκέδασαν μαζί νέοι της Αρχιεπισκοπής και της ΣΕΑΠ.

Image

Image

Εμφανίσεις: 50414
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!