Εορτάστηκε στα Χανιά η Αποτομή της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου (ΦΩΤΟ)

proti

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η Αποτομή της τιμίας κάρας του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στα Χανία.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός τέλεσε τον μέγα πανηγυρικό Εσπερινό στην Ενορία Αγίου Ιωάννου Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Εμμανουήλ Τζατζάνης, παρουσία πλήθους ιερέων, τοπικών αρχόντων και εκατοντάδων πιστών.

Ανήμερα της εορτής, στην ιστορική Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου στις Κορακιές Ακρωτηρίου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου και συμπροσευχουμένων του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Αρχιμ. Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη, του οικείου εφημερίου Ιερομονάχου π. Ιερεμίου Χλιάρα και πολλών άλλων πατέρων, της Καθηγουμένης της Μονής Αγαθαγγέλης Μοναχής με την αδελφότητα και πλήθους χριστεπώνυμου πληρώματος.

Στο Ιερό Αναλόγιο καλλικέλαδες φωνές από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής έψαλλαν τα τροπάρια και τους ύμνους για τον άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η μετάνοια δεν είναι εύκολο αγώνισμα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν σαν την Ηρωδιάδα, να φιμώσουν οριστικά το στόμα που λέει την αλήθεια παρά να αποδεχτούν τα σφάλματα τους.

Ακόμα και όταν ο λόγος της αληθείας ακούγεται ευχάριστα, όταν δηλαδή συμφωνούμε και δεχόμαστε ως σωστά αυτά που ακούμε, πάλι υπάρχει απόσταση μέχρι την εφαρμογή τους.

Το βλέπουμε αυτό στον Ηρώδη, ο οποίος ενώ άκουγε ευχάριστα τα λόγια του Προδρόμου, όμως αυτό δεν τον απέτρεψε να γίνει εγκληματίας, για χάρη μίας ανόητης υποσχέσεως.

Μίας υπόσχεσης που αφορούσε κάποιο δώρο και σε καμία περίπτωση μία εγκληματική πράξη.

Η ανθρώπινη ιστορία και ακόμη περισσότερο η ιστορία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, αλλά και της Εκκλησίας μας μέχρι τις ημέρες μας, έχει να μας παρουσιάσει αναρίθμητα παραδείγματα ανθρώπων που διώχθηκαν, βασανίστηκαν ή και θανατώθηκαν επειδή υπερασπίζονταν την αλήθεια, δηλαδή τον λόγο του Θεού.

Στη συνέχεια μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς εικόνος του Αγίου στον περίβολο χώρου του Μοναστηρίου.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την Ιερά Μονή Κορακιών και την Παραμονή όπου τελέστηκε η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, ακολουθώντας το μοναστηριακό τυπικό προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη συμπροσευχουμένων ιερέων της Μητροπόλεως, της Καθηγουμένης της Μονής με την αδελφότητα και με τη συνοδεία εκκλησιαστικών ύμνων από τις μοναχές της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

Εμφανίσεις: 47350
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!