Εόρτασε η έρημος του Γκιώνα (ΦΩΤΟ)

gionas 009a

Η έρημος του Γκιώνα πλημμύρισε και πάλι από προσκυνητές το εορταστικό διήμερο της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, καθώς εορτάζει το ομώνυμο προσκύνημα της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς, της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, το οποίο έχει παραχωρηθεί  εις την Ενορία Ροδωπού.

Εκατοντάδες, χιλιάδες οι προσκυνητές που προσήλθαν καθ΄ όλη την διάρκεια του εορταστικού διημέρου στο περιώνυμο αυτό προσκύνημα, του οποίου η ιστορία αρχίζει από τα τέλη του 10ου αιώνα, καθώς υπήρξε τόπος μοναχικής ασκήσεως.

Συγκινητική και ελπιδοφόρα η εικόνα πλήθους προσκυνητών, οι  «τασιμάριδες» όπως ονομάζονται, κυρίως νέοι άνθρωποι, οι οποίοι κατέβηκαν όλη την πλαγιά του δύσβατου βουνού (περισσότερα από 10 χιλιόμετρα) με τα πόδια, αρκετοί δε και ανυπόδητοι, για να προσκυνήσουν την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα του Τιμίου Προδρόμου, η οποία φυλάσσεται στο Καθολικό της πάλαι Μονής.

Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και την δύναμη της ελπίδας και της πίστεως στην ζωή του Χριστιανού. «Η ελπίδα, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, γεννά την πίστη, η πίστη το θάρρος και το θάρρος την υπέρβαση. Τρανό παράδειγμα πίστεως και ελπίδας ο Τίμιος Πρόδρομος, ο Οποίος δεν δίστασε ενώπιον του τρανού Ηρώδου να υψώσει το ανάστημα του, με αποτέλεσμα το μαρτυρικό του τέλος. Άραγε από που αλλού, εκτός από την στοργική μας μάννα την Εκκλησία, μπορεί σήμερα ο άνθρωπος να αντλήσει δύναμη ελπίδας και πίστεως;», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, παροτρύνοντας τους πολυπληθείς προσκυνητές να μείνουν σταθεροί στις αλήθειες και τις αξίες της πίστεως μας.

Δεκάδες και φέτος οι βαπτίσεις που τελέστηκαν το διήμερο της εορτής καθώς, σύμφωνα με παλαιά παράδοση, γονείς αφήνουν τα παιδιά τους κάτω από τον μεγάλο πλάτανο που βρίσκεται στον περίβολο του συγκροτήματος και ο πρώτος που θα το σηκώσει στην αγκαλιά του γίνεται ανάδοχος και τελείται το μυστήριο της Βαπτίσεως.

Έχει επικρατήσει, επίσης,  η Θεία Λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας να τελείται στις 3 τα ξημερώματα με τους εκατοντάδες προσκυνητές, οι οποίοι αφού έχουν εξομολογηθεί στους εντεταλμένους πνευματικούς που εξομολογούν το διήμερο, να προσέρχονται στην Θεία Κοινωνία.

gionas 003a

gionas 009a

gionas 018a

gionas 021a

gionas 024a

Εμφανίσεις: 43905
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!