Το Ηράκλειο τίμησε τον Άγιο Τίτο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

titos

Με λαμπρότητα παρουσία των αρχών του τόπου και φέτος ο εορτασμός Αγίου Τίτου του πρώτου Επισκόπου της Κρήτης.

Σήμερα από τις 7 το πρωί τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, στον ομώνυμο ναό στο κέντρο του Ηρακλείου που φόρεσε τα γιορτινά του.

Ο Απόστολος Τίτος θεωρείται οργανωτής και ο πρώτος Επίσκοπος της Εκκλησίας της Κρήτης.

Τιμή από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Γιάννη Σερπετσιδάκη

"'Αρχων Δικαιοφύλαξ" από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ανακηρύχθηκε ο γνωστός δικηγόρος και επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σερπετσιδάκης.

Ο κ. Σερπετσιδάκης τιμήθηκε για την προσφορά του στην πόλη του Ηρακλείου, από τα διάφορα πόστα, από τα οποία υπηρέτησε το δήμο, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και μέλος Επιτροπής Εποπτείας της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, αλλά και για τις νομικές υπηρεσίες που επί χρόνια παρείχε στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Η πρόταση έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίο και έγινε αποδεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σήμερα, στον Ι.Ν. του Αγίου Τίτου, μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, έγινε η απονομή του μεταλλίου, ενώ η "συνέχεια" θα δοθεί στα τέλη Νοεμβρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.

Διπλή επέτειος

Παράλληλα σήμερα τιμάται και ενα ιστορικό γεγονός.

Την 25η Αυγούστου 1898 σημειώθηκε η σφαγή στο Μεγάλο Κάστρο η οποία θεωρείται καταλυτική αιτία για την απελευθέρωση της Κρήτης

Σφαγιάστηκαν εκατοντάδες χριστιανοί κάτοικοι του Μεγάλου Κάστρου, πυρπολήθηκαν και λεηλατήθηκαν ολόκληρες συνοικίες της πόλης.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο τότε υποπρόξενος της Αγγλίας Λυσίμαχος Καλοκαιρινός και 18 Άγγλοι στρατιώτες. Έγινε όμως η αρχή του τέλους για την κατοχή της Κρήτης από τους Τούρκους.

Στο μνημείο των σφαγιασθέντων κατατέθηκαν στεφάνια.

ti1

ti2

ti3

ti4

ti5

ti6

titos-1

titos-2

Εμφανίσεις: 69598
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!