Ο Άγιος Σπυρίδωνας στην Σαντορίνη (ΦΩΤΟ)

kisamos-3

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου μεταφέρθηκε, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, προς ευλογία και αγιασμό,  τεμάχιο Ιερού Λειψάνου εκ της αποκοπείσης δεξιάς χειρός του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού, το οποίον φυλάσσεται  εις τον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Κισάμου.

Το Ιερό Λείψανο φιλοξενήθηκε εις τον Ι. Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Θήρας. Στον περικαλλή αυτό Ι. Ναό φυλάσσεται πιστό αντίγραφο της θαυματουργού Θεομητορικής Εικόνος της Παναγίας Προυσσιωτίσσης, η σύναξη της Οποίας εορτάζεται εις την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θετόκου.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, συμπροσευχομένου του Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου.

Ο επιχώριος Επίσκοπος στον χαιρετισμό του εξέφρασε την χαρά του δια την ευλογία της παρουσίας του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος εις την Σαντορίνη και ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη δια την αποδοχή της πρόσκλησης και την μεταφορά του Ιερού Λειψάνου, το οποίο συνόδευε και ο Αρχ. Επίτροπος Δυτικής Κισάμου Αιδ. Πρωτ. Εμμανουήλ Μπαργωτάκης.

Ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Επιφάνιο δια την φιλάδελφο πρόσκληση και την χαρά συμμετοχής εις τους λαμπρούς εορτασμούς της σύναξης της Ιεράς και Θεομητορικής Εικόνος της Παναγίας Προυσσιωτίσσης. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της I. Μητροπόλεως Θήρας και Προϊστάμενο του Ενοριακού Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Θήρας, Αιδ. Πρωτ. π. Νικόλαο Σιγάλα, ο οποίος είχε και την ευθύνη οργάνωσης της υποδοχής του Ιερού Λειψάνου, ως και την φροντίδα της πλουσιοπάροχης και αρχοντικής φιλοξενίας.

«Η Θεοτόκος Μαρία, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, μας καλεί να καθρεπτίσουμε την ψυχή μας εις την Σεπτή μορφή Της, να συγκρίνουμε και να τολμήσουμε την αυτοκριτική μας, να αφήσουμε την αγιότητα Της να μας συνεπάρει, να μας συνεγείρει σε αγώνες πνευματικούς, καθαρτικούς, αναγεννητικούς».

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας της κυριωνύμου ημέρας της εορτής προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε και η ευλογία των εδεσμάτων, κατά την τοπική παράδοση, τα οποία (εδέσματα) πλουσιοπάροχα προσέφερε η Ενορία Εμπορείου σε όλο το Εκκλησίασμα.

Συγκινητική η προσέλευση εκατοντάδων πιστών από όλη την Σαντορίνη, ως επίσης και επισκεπτών του Νησιού, οι οποίοι προσήλθαν να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανου του Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς ευλαβούνται ιδιαίτερα τον Άγιο Σπυρίδωνα.

kisamos-1

kisamos-2

kisamos-4

kisamos-5

kisamos-6

kisamos-7

kisamos-8

Εμφανίσεις: 54882
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!