H εορτή του Αγίου Ειρηναίου Επισκόπου Λουγδούνου (ΦΩΤΟ)

kritis-4

Σε κλίμα κατανύξεως και λιτής μεγαλοπρέπειας εορτάστηκε στην γυναικεία Ιερά Μονή Παντάνασσας η εορτή του Αγίου Ειρηναίου Επισκόπου Λουγδούνου, το όνομα του οποίου φέρει ο Σεπτός Ποιμενάρχης, Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και για φέτος ο Σεβασμιώτατος δεν εόρτασε επίσημα στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο την ονομαστική εορτή του συμμεριζόμενος την οικονομική κρίση που περνά ο τόπος μας.

Διετέλεσε απλώς και μεγαλοπρεπώς την Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Παντανάσσης καθώς πλήθος κόσμου, κληρικοί, μοναστικές αδελφότητες, από ολόκληρη την Κρήτη έσπευσαν να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη.

Στην Θεία Λειτουργία Λειτούργησαν μετά του Σεβασμιωτάτου, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγκαράθου Αρχ. Γεράσιμος Μαρματάκης, ο Πρόερδρος του Συνδέσμου Εφημερίων Πρ. Γεώργιος Μετοχιανάκης και άλλοι παρεπιδημούντες κληρικοί.

Επίσης συμπροσευχήθηκαν οι Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός.

Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχ. Μεθόδιος, προσφώνησε εορτίως εκ μέρους όλου του πληρώματος της Αρχιεπισκοπής τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Έπειτα από την Θεία Λειτουργία η Ιερά Μονή πρόσφερε παραδοσιακά εδέσματα σε όλους στην αυλή του Μοναστηριού καθώς οι νέοι της Αρχιεπισκοπής τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα στον εορταζόμενο Ποιμενάρχη μας.

Την όλη οργάνωση της εορτής του Αρχιεπισκόπου επιμελήθηκε με κάθε λεπτομέρεια ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΑΚ Αρχιμανδρίτης Πρόδρομος Ξενάκης, μετά των συνεργατών της Αρχιεπισκοπής.

kritis-1

kritis-2

kritis-3

kritis-5

kritis-6

kritis-7

kritis-8

kritis-9

kritis-10

kritis-11

kritis-12

Εμφανίσεις: 61080
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!