Αποκαλυπτήρια προτομής του πρώην Κισάμου κυρού Ειρηναίου (ΦΩΤΟ)

4

Στο χωριό που γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια, το χωριό που αγάπησε ο μεγάλος Ιεράρχης πρώην Κισάμου και Σελίνου κυρός Ειρηναίος Γαλανάκης, πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα αναμνήσεων, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γέροντα που άφησε και έγραψε ιστορία την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κοινωφελές Ίδρυμα Αγία Σοφία, η οικογένεια Γαλανάκη, ο Σύλλογος Καταγομένων από την πρώην Κοινότητα Παϊδοχωρίου «Η Παναγία», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παϊδοχωρίου, Νεροχωρίου και Αγίων Πάντων και η Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου Αττικής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Αρχιερατικό Εσπερινό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Γέροντα. Κατόπιν πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι οργανωτές, ενώ ο ομιλητής και δάσκαλος κ. Πέτρος Πανηγυράκης, ανέλυσε το θέμα «Ειρηναίος Γαλανάκης. Ξεκίνημα από το Νεροχώρι. Η πορεία του προς το θρύλο».

Συντονιστής της βραδυάς ήταν ο κ. Βαγγέλης Κακατσάκης, δάσκαλος – λογοτέχνης. Την εκδήλωση έκλείσε ο Σεβασμιώτατος αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το έργο και η πορεία του μακαριστού Μητροπολίτου θα αποτελεί φάρο φωτεινό για πολλούς αιώνες.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί ιερείς, τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου που έδωσε ακόμη μία φορά το παρόν στην εκδήλωση αυτή αγάπης προς το σεπτό πρόσωπο του μεγάλου ιεράρχη.

1

2

3

5

6

Εμφανίσεις: 54133
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!