Εόρτασαν τα Μοναστήρια της «Κυράς Παναγιάς» στην Ι.Μ. Κισάμου (ΦΩΤΟ)

kisa-5

Την πάνσεπτη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού, εόρτασε πάνδημα και ο ευσεβής λαός των Επαρχιών της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου με Θείες Λειτουργίες, Ιερές Παρακλήσεις, Ιερές Αγρυπνίες,  Λιτανείες, κ.α.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ιερούργησε, το πρωί της παραμονής, στην ανδρώα Ιερά Κοινοβιακή Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης, η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, τον δε εόρτιο Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας τέλεσε στην, επίσης εορτάζουσα, Ιερά Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, στο Κολυμπάρι.

Όπως σημείωσε ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος η Ι. Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου έχει την μεγάλη ευεργεσία και ευλογία να είναι Παναγιοσκέπαστη, καθώς τα δύο μεγαλύτερα Μοναστήρια της είναι αφιερωμένα στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Όπως δε ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στην Εγκύκλιο του Δεκαπενταύγουστου: «… στον ταραγμένο ρευστό και ανάλγητο κόσμο που δημιουργήσαμε, ο οποίος πιστεύει μόνον στον εαυτό του η γλυκιά μας Παναγία είναι Εκείνη  που έχει την δύναμη να μας στηρίξει στα επώδυνα και στα δύσκολα του βίου μας και να χαρεί στα όμορφα και ευχάριστα της ζωής μας….. Γιά τούτο ας σύρομε, με βήμα γοργό, τα κουρασμένα μας βήματα για να προσευχηθούμε, κλίνοντας γόνυ ενώπιον της Ιεράς Εικόνας Της και της Σεπτής μορφής Της,…. ας υψώνομε χείρες ικέτιδες και ας φωνάζομε: Παναγία μου! Την πάσαν ελπίδα μας εις σε ανατίθημι»!

Συγκινητική η προσέλευση των χιλιάδων προσκυνητών οι οποίοι κατέκλυσαν, το εορταστικό διήμερο, και τα δύο αυτά μεγάλα προσκυνήματα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, ως επίσης και άλλα μικρότερα όπως στην Τύλιφο, το Συρικάρι, κ.α. ζητώντας τις πρεσβείες της γλυκιάς μας Παναγίας, της ελπίδας του κόσμου και της ζωής μας, στις δύσκολες και οριακές στιγμές της καθημερινότητας που όλοι βιώνομε.

kisa-1

kisa-2

kisa-3

kisa-4

kisa-6

kisa-7

Εμφανίσεις: 50951
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!