Ημέρα Τιμής και Μνήμης στον αοίδιμο Μητροπολίτη Κισάμου κυρό Ειρηναίο

kis

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου και η «Ένωση Προβολής του έργου του από Κισάμου & Σελίνου Μητροπολίτου Ειρηναίου», σε συνεργασία με τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, διοργάνωσαν ημέρα τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στον αοίδιμο Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κυρό Ειρηναίο.

Το πρωί της Κυριακής, 10 Αυγούστου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αναλήψεως Σωτήρος, στην ιστορική Κάντανο, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο του μακαριστού Ιεράρχου κυρού Ειρηναίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και συμμετέχοντος του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Αμφιλοχίου.

Ο Σεβ. Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος αφού χαιρέτισε, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, με λόγους σεβασμού, τιμής, και ευγνωμοσύνης αναφέρθηκε στον αοίδιμο προκάτοχο του κυρό Ειρηναίο και το πολύτιμο έργο του «υπήρξε ταπεινός και ακούραστος εργάτης του Ιερού Ευαγγελίου, άνθρωπος του Θεού χαριτωμένος και ευλογημένος, Ιεράρχης των έργων, της προσφοράς, της αγάπης και της θυσίας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αμφιλόχιος.

«Προσευχόμεθα σήμερα για τον μεγάλο δάσκαλο και πατέρα. Τον Επίσκοπο της ανιδιοτελούς προσφοράς, της άνευ όρων και ορίων διακονίας στον πάσχοντα και εμπερίστατο αδελφό, τον ταπεινό, πράο και καταξιωμένο στις συνειδήσεις του λαού παππού και πατέρα της Κρήτης», σημείωσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε τιμητική εκδήλωση στο παρακείμενο αμφιθέατρο του Δήμου Καντάνου, με αναφορά σε δύο πρόσωπα που διακονικά και θυσιαστικά εργάστηκαν μαζί με τον μακαριστό Ιεράρχη Ειρηναίο.

Στην «μάνα» των Οικοτροφείων της Μητροπόλεως κ. Ασπασία Μανούσακα και τον Θεολόγο και στενό συνεργάτη του αοιδίμου Γέροντος Ειρηναίου κ. Ιωάννη Αναστασάκη.

Αξιόλογοι ομιλητές, μαθητές των Οικοτροφείων, αναφέρθηκαν στα πρόσωπα και την προσφορά τους.

Ακολούθως στην συμβολή των δύο Επαρχιών της Κισάμου και του Σελίνου, σε μία σεμνή τελετή, έγιναν τα αποκαλυπτήρια επιτύμβιας πλάκας (φυσική πέτρα της περιοχής) εις μνήμη του φωτισμένου Ιεράρχη Ειρηναίου.

kis1

kis2

kis3

kis4

Εμφανίσεις: 55836
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!