Ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός στην Ι.Μονή Χρυσοσκαλίτισας (ΦΩΤΟ)

IMG 1145a

Κατά την εορτή της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής (παλαιό Ημερολόγιο) ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ ιερούργησε στο παρεκκλήσιο του Επισκοπικού Οίκου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, στον Άγιο Οικουμένιο, που ευρίσκεται στον προαύλιο χώρο των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως.

Μετά την Θεία Λειτουργία επισκέφθηκε για προσκύνημα την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοσαλιτίσης, ανδρώα κοινοβιακή Μονή της Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, όπου τον υποδέχθηκε ο Ηγούμενος αυτής Παν. Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος Κουμαρτζάκης.

Ο Γέροντας Εφραίμ εξέφρασε την χαρά του τόσο για την επάνδρωση της Μονής με νέα αδελφότητα, όσο και για την κτιριακή ανακαίνιση αυτής, καθώς έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 1.050.000,00€.  

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο κ. Εφραίμ για την επίσκεψη του αυτή, ως και για την ουσιαστική στήριξη της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στην «ταπεινή» όπως είπε διακονία της Μητροπόλεως στην προσπάθεια ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου, μέσω του Αννουσάκειου Ιδρύματος και των δράσεων του (Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Οδοντιατρείο,  Κοινωνικό Παντοπωλείο, Προσφορά γευμάτων σε 1500 εμπερίστατους εβδομαδιαίως, 4 Φυσικοθεραπευτήρια, 2 Προγράμματα «Κατ΄ Οίκον» Βοήθεια, φιλοξενία 90 ανήμπορων ηλικιωμένων) και από τώρα στήριξη πρωτοβάθμιας περίθαλψης μέσω της Κινητής Ιατρικής Μονάδας, πλήρως εξοπλισμένης, που προσέφερε η Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο Αννουσάκειο Ίδρυμα της Μητροπόλεως.

IMG 1120a

IMG 1131a

IMG 1143a

IMG 1151a

IMG 1162a

IMG 1165a

Εμφανίσεις: 63241
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!