Ευλογία των καρπών της γης στον αρχαιότερο Ναό της Κρήτης (ΒΙΝΤΕΟ)

ey4

Στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου, γνωστό ως Ροτόντα, Ναός κυκλοτερής (6ος αιω.), έδρα Επισκοπής του Αγίου Ιερομάρτυρα Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου, στην Επισκοπή Κισάμου τελέστηκε το εσπέρας της Κυριακής 3 Αυγ. Εσπερινός μετά Ιεράς Παρακλήσεως, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ.  Αμφιλοχίου και συμπροσευχομένου του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ, Κληρικών της Ι.Μ.Κισάμου & Σελίνου και εκατοντάδων πιστών.

Στο τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευλόγησε τους καρπούς της γής, προσφορές των βιοπαλαιστών της υπαίθρου της ευρύτερης περιοχής (φρούτα, λαχανικά, χειροποίητα παραδοσιακά γλυκίσματα, κ.α.).

Ο Σεβασμιώτατος Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στα μηνύματα που αναδύονται από τον ιερό και μαρτυρικό αυτό τόπο, καθώς όπως είπε: «το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας είναι το πνεύμα αφύπνισης, εγρήγορσης και αντίστασης ενάντια στις σύγχρονες μορφές δουλείας και κατάκτησης», κάνοντας αναφορά στην επικαιρότητα όπως η απαγόρευση κρούσης των καμπανών, η κατάργηση της αργίας της Κυριακής, η καύση των νεκρών μόνον με την συγκατάθεση των συγγενών ακόμα και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του θανόντος, κ.α.

Ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ για την ουσιαστική στήριξη της Μονής Βατοπαιδίου στο προνοιακό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως και του έδωσε τον λόγο.

Ο Γέροντας Εφραίμ ομίλησε για το πρόσωπο της Παναγίας, η Οποία όπως είπε «είναι το καταφύγιο και το απάνεμο λιμάνι μας», κάλεσε δε όλους να εμπιστευτούμε ακόμα περισσότερο το Σεπτό Της Πρόσωπο  και σε Εκείνη να εναποθέτομε τον πόνο, τις αγωνίες μας, τις θλίψεις και τα αιτήματα μας.

ey1

ey2

ey3

ey5

Εμφανίσεις: 53456
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!