Ο Γέροντας Εφραίμ στην Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς

IMG 1019a

Στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, στο Κολυμβάρι Κισάμου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι.Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος αφού αναφέρθηκε στην Θεία Λειτουργία σημειώνοντας ότι: «η Θεία Λειτουργία είναι ο χώρος όπου κοινωνούμε και προσψαύομε το Θείον. Αισθανόμεθα οικείοι, παλαιοί, γνώριμοι και φίλοι μετά του πλάστου και δημιουργού Θεού, ο Οποίος παντοίους τρόπους κατεργάζεται δια την αναγέννηση και σωτηρία του πλάσματος Του…», απευθύνθηκε στο πρόσωπο του Καθηγουμένου της Ι.Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ, ο οποίος όπως σημείωσε κομίζει την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου, της Εφόρου και Προστάτιδας της Αθωνικής πολιτείας.

Ευχαρίστησε, επίσης τον Γέροντα Εφραίμ για την ουσιαστική στήριξη της Ι.Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στην ταπεινή διακονία της Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου στην ανακούφιση εμπερίστατων και πολύπαθων ανθρώπων του τόπου και της ευρύτερης περιοχής, προσφέροντας εις ανάμνηση της επισκέψεως αυτής επιτραχήλιο με παραστάσεις των Αποστόλων Παύλου και Τίτου.

Ο Καθηγούμενος κ. Εφραίμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο για την φιλοξενία και την αγάπη και ομίλησε για το πρόσωπο της Παναγίας, το Οποίο όπως είπε θα πρέπει να είναι το κυρίαρχο πρόσωπο της ζωής μας.

Κάλεσε δε το πολυπληθές εκκλησίασμα όπως εναποθέτει τις ελπίδες, τους πόνους, τις αγωνίες και τα βάσανα του στην Μητέρα του κόσμου, την Θεοτόκο Μαρία.

Στην Ιερά Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς προσέφερε αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας που φυλάσσεται εις την Ι.Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

IMG 1002a

IMG 1014a

IMG 1018a

IMG 1024a

IMG 1036a

Εμφανίσεις: 58119
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!