Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

k1

Με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η εορτή της μνήμης της Οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής σε πολλούς ναούς της Μητροπόλεως μας.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στις Καλύβες Αποκορώνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός τέλεσε τον μέγα πανηγυρικό Εσπερινό, και αναφέρθηκε στη ζωή και στην αφοσίωση της Αγίας Παρασκευής προς τον Θεό, μία αφοσίωση και πίστη που την δαφνοστεφάνωσαν και την εγκατέστησαν στη χορεία των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην περιοχή Κοντόπουλα, παρουσία πλήθους ιερέων και κόσμου.

Στα Περβόλια Χανίων ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης τέλεσε τον μέγα πανηγυρικό Εσπερινό στον ομώνυμο ιερό ναό ενώ την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στις Καλύβες Αποκορώνου όπου μεταξύ άλλων στο κήρυγμα του ανέφερε ότι η Αγία Παρασκευή εκδικήθηκε με την αγάπη της τον δήμιο και βασανιστή της, χαρίζοντας του πίσω το φως των ματιών του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της εικόνος της Αγίας Παρασκευής στα γραφικά παραθαλάσσια στενά δρομάκια των Καλυβών, συλλιτανευόντων πλήθους κόσμου και κατοίκων της περιοχής.

k2

k3

k4

k5

k6

k7

k8

k9

k10

k11

k12

k13

k14

k15

k16

k17

k18

k19

Εμφανίσεις: 38858
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!