Πανήγυρη Ι.Μ. Αγίας Μαρίνας στη Βόνη Πεδιάδος

pediada-1

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, την Πέμπτη 17η Ιουλίου, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας στην ομώνυμη Ιερά Μονή Της στη Βόνη Πεδιάδος, στο νομό Ηρακλείου Κρήτης.

Με ευλάβεια και πίστη, μέρες πριν την πανήγυρη, αμέτρητες χιλιάδες ευσεβών προσκυνητών, από κάθε μέρος της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, κατέφθαναν στην Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη Πεδιάδος, για να προσευχηθούν, να καταθέσουν τις ελπίδες τους στη θαυματουργή Αγία και να εκζητήσουν τη χάρη και το έλεός Της.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 16 Ιουλίου, τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου, ο οποίος κήρυξε το Θείο λόγο συμπροσευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, του Ποιμενάρχη μας κ. Ανδρέα και του Θεοφιλ. Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών .

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Ιερά Παράκληση της Αγίας, ενώ αργά το βράδυ τελέστηκε νυκτερινή Θεία Λειτουργία στο μικρό βυζαντινό Ναό της Μονής.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η προσέλευση των προσκυνητών συνεχιζόταν αδιάκοπα μέχρι και τις πρωινές ώρες.

Την επαύριον, Πέμπτη 17 Ιουλίου, τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων των ανωτέρω Σεβ. Αρχιερέων.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός κήρυξε το Θείο λόγο, ενώ στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίουκ. Ανδρέας εξέφρασε τη χαρά του για την γενομένη πανήγυρη, ευχαριστώντας εγκαρδίως τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή της μεγάλης και λαμπρής πανήγυρης της Αγίας Μαρίνας. Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Αγίας Μαρίνας και των ιερών λειψάνων Της, πέριξ της Ιεράς Μονής.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας τελούνταν η Ιερά Παράκληση της Αγίας Μαρίνας και το απόγευμα ακολούθησε αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, στο τέλος του οποίου τελέστηκε κτητορικό μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των κτητόρων της Ιεράς Μονής της Αγίας Μαρίνας Ευγενίου Αρχιερέως, Ιωάννου Καπαρουνάκη και των μοναζουσών Αυτής.

Στην πανήγυρη, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγκαράθου Αρχιμ. κ. Γεράσιμος Μαρματάκης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Καλλέργη Αρχιμ. κ. Δημήτριος Σταματάκης, ο Κωδικογράφος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Αρχιμ. κ. Νήφων Βασιλάκης, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμ. κ. Παΐσιος Λαρεντζάκης, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Επανωσήφη, καθώς και αρκετοί κληρικοί.

Παρόντες επίσης ήταν ο Βουλευτής κ. Μαξίμος Σενετάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, η τέως Βουλευτής κα Μαρία Σκραφνάκη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Χριστοφάκης, ο Διοικητής του Α.Τ. Αρκαλοχωρίου Αστυνόμος Α΄ κ. Στυλιανός Κανακούδης, ο Διοικητής του Α.Τ. Καστελλίου Υπαστυνόμος Α’ κ. Γεώργιος Μυρωδιάς και ο Διοικητής της 133 Σ.Μ. Καστελλίου Ιπτάμενος Σμήναρχος κ. Κωνσταντίνος Άγγος.

Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου εκφράζει θερμές ευχαριστίες και την ευαρέσκειά της προς όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της πανηγύρεως, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, τον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη TV», ο οποίος αναμετάδωσε ζωντανά την πανήγυρη, τη SKORPION SEQURITY, τη Διοικούσα Επιτροπή της Ιεράς Μονής και τον πρόεδρο αυτής Πρωτοπρ. κ. Στυλιανό Βλαστό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως, τους κληρικούς και λαϊκούς, τους ιεροψάλτες, τους εθελοντές, τις χιλιάδες χιλιάδων ευλαβών προσκυνητών και εύχεται η Χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, με τις πρεσβείες της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Μαρίνας, να ευλογεί τα πρόσωπάτους και τις οικογένειές τους.

pediada-2

pediada-3

pediada-4

Εμφανίσεις: 53230
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!