Η Κίσαμος εόρτασε την μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας

l1

Η Ι. Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου έχει την μεγάλη ευλογία να φιλοξενεί τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Ιατρού και Θαυματουργού.

Κατά την εορτή του Αγίου, 11 Ιουνίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε Ιερά Αγρυπνία στον Ι. Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου της Κισάμου.

Συγκινητική η συμμετοχή πλήθους πιστών οι οποίοι προσήλθαν από την ευρύτερη περιοχή να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του Αγίου, να μετέχουν στην Ιερά Αγρυπνία και, αρκετοί, να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος σημείωσε: «…Ιδού η απάντηση στο δρόμο και τον τρόπο, στο πώς, χρειάζεται να αντιμετωπίζομε τις δυσκολίες της ζωής. Ο χαριτωμένος αυτός άνθρωπος του Θεού, παρά τις τόσες σκληρές δοκιμασίες, τις διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες στην σιβηρική Ρωσία και την απάνθρωπη συμπεριφορά από τους διώκτες και συκοφάντες του, δεν λιγοψύχησε, δεν απογοητεύτηκε, δεν μελαγχόλησε, δεν εγκατέλειψε την ζωή, δεν αυτοκτόνησε. Ποια δύναμη ήταν εκείνη που τον κράτησε όρθιο και δυνατό στις άδικες και σκληρές δοκιμασίες του; Μα ποια άλλη από την δύναμη της πίστης και της αγάπης του στο έλεος του Θεού! Ποια άλλη από την βεβαιότητα ότι «ει ο Θεός μεθ΄ ημών, ουδείς καθ΄ ημών»!

Αυτή η βεβαιότητα της παρουσίας του Θεού στην ζωή του, τον οδήγησε στην αγιότητα και μπόρεσε, μέσα από την προσευχή του, να απαντά στις αγωνίες του, να ανακουφίζει και παρηγορεί τον πόνο και τα βάσανα του.

Το ερώτημα είναι πως αντιμετωπίζομε σήμερα όλοι εμείς τις μικρές ή μεγαλύτερες δυσκολίες-δοκιμασίες της ζωής μας. Δοκιμασίες που είναι ασύγκριτα μικρότερες και πιο ανώδυνες απ΄ αυτές που άντεξε και ξεπέρασε ο τιμώμενος Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας. Πόσο δυνατοί είμαστε στην πίστη, στην καρτερία, την υπομονή, την ανοχή, την προσευχή;», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος καλώντας στην μίμηση της ζωής του μεγάλου αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας.

Στο τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας εψάλλει το πολυχρόνιο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος άγει τα Ονομαστήρια Του την ημέρα αυτή.

l2

l3

l4

Εμφανίσεις: 51083
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!