Εορτασμός της Πεντηκοστής στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων (ΦΩΤΟ)

p8

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μοναστηριακό τυπικό εορτάστηκε η Πεντηκοστή στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων. Προεξάρχορχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού, και συμπροσευχουμένων πλήθους ιερέων και κόσμου πραγματοποιήθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός την παραμονή της Πεντηκοστής στο λαμπροστόλιστο μοναστήρι.

Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού, συνεπικουρούμενου από ιερείς της Μητροπόλεως μας. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την Ιερά Μονή για να εορτάσει την γενέθλια αυτή ημέρα της Εκκλησίας μας.

Η ημέρα αυτή συνδέει, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος, την ανάμνηση της γενεθλίου ημέρας του νέου κόσμου με την ανάμνηση της γενεθλίου ημέρας του παλαιού.

Τις δύο γεννήσεις, την φυσική και την υπερφυσική... Στην ιστορική λοιπόν Πεντηκοστή, αλλά και στην διαρκή Πεντηκοστή στην οποία ζει η Εκκλησία, μεταφερόμαστε κατά την επέτειο αυτού του γεγονότος, καλούμαστε να κλίνουμε τα γόνατα στις αυλές του Κυρίου και να προσκυνήσουμε την αήτητο δύναμη Του, να δοξολογήσουμε την Αγία Τριάδα, που φωτίζει και αγιάζει τις ψυχές μας.

Και στην στάση αυτή της ταπεινώσεως, της κλίσεως των γονάτων και του αυχενος, να υποδεχθούμε την χάρι του Παρακλήτου. Να ανανεώσουμε την φλόγα του Αγίου Πνεύματος, να συνειδητοποιήσουμε την θέση μας και την υπόσταση μας, σαν μελών της Εκκλησίας, σαν ναών του Αγίου Πνεύματος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας και στην συνέχεια η λιτάνευσις των Ιερών Κειμηλίων της Μονής στον αύλειο χώρο του Μοναστηρίου συλλιτανευόντων πλήθους ιερέων και κόσμου στους γραφικούς και όμορφους λιθόστρωτους διαδρόμους της Μονής.

Κατόπιν ακολούθησε μοναστηριακή φιλοξενία στο μεγάλο αρχονταρίκι της Μονής όπου οι πατέρες της Μονής μαζί με τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη υποδέχθηκαν όλο τον κόσμο, προσφέροντας έτι μία φορά αβραμιαία φιλοξενία με παραδοσιακά βιολογικά προϊόντα της Μονής, αλλά και της προσφοράς του κόσμου.

p1

p2

p3

p4

p5

p6

p7

p9

p10

p11

p12

p13

p14

p15

p16

p17

Εμφανίσεις: 57027
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!