Μνημόσυνο Θεοσέμνης Μοναχής, Καθηγουμένης Ι.M. Χρυσοπηγής (ΦΩΤΟ)

semni3

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινήσεως και έντονων αναμνήσεων τελέστηκε το Σάββατο 31 Μαΐου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού Αρχιερατικό Συλλείτουργο και το Μνημόσυνο Καθηγουμένης της Ι.M. Χρυσοπηγής, Θεοσέμνης Μοναχής, δεκατέσσερα χρόνια από την κοίμηση της.

Επί της ηγουμενίας της μακαριστής Γεροντίσσης το 1976 η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής μετατράπηκε σε γυναικεία και αναστηλώθηκε εκ θεμελίων.

Λόγια από το σύμβολο της Πίστεως μας ανέλυσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, στο κήρυγμα του, αφορμώμενος κυρίως από την αναστάσιμη πρόταση, «προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος»!

Προσδοκούμε την Ανάσταση, προσδωκούμε να βιώσουμε αυτή την ελπίδα και το Θαύμα Δυνάμεως του Θεού τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και ανέλυσε την ενάρετη και καθαρά πολιτεία της πρώτης Ηγουμένης της Ιεράς Μονής προσκαλώντας όλο τον κόσμο να μιμηθεί την αγία βιοτή της.

Η Ιερά Μονή γέμισε από πλήθος κόσμου που ήλθε να προκειμένου να κοιμωνήσει των αχράντων μυστηρίων και να συμπροσευχηθεί για την μακαρία ανάπαυση της ψυχής της εκδημησάσης προς Κύριον αγίας και εναρέτου Καθηγουμένης, της Μοναχής που την αγαπούσαν όλοι οι άνθρωποι.

semni1

semni2

semni4

semni5

semni6

semni7

Εμφανίσεις: 50117
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!