Εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης στην Κωνσταντινουπολειάδα Χανίων (ΦΩΤΟ)

alosi1

Εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στην Αλωση της Κωνσταντινούπολης πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα συγκίνησης την Πέμπτη 29 Μαΐου στις 8 μ.μ. στην ''Κωνσταντινουπολειάδα'' της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού και η τέλεση Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως του αυτοκράτωρα Κων/νου και των συν αυτώ θυσιαζομένων αδελφών.

Η εκδήλωση περιελάμβανε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον θεολόγο- ιστορικό Πρωτ. Μιλαήλ Βλαβογιλάκη με θέμα: Η επίδραση του θρησκευτικού συναισθήματος στην καθημερινή δημόσια ή ιδιωτική ζωή, στη Βυζαντινή αυτοκρατορία τα τελευταία 200 χρόνια πριν από την άλωση, ενώ το δεύτερο μέρος περιελάμβανε μουσική εκδήλωση κατά την οποία αποδόθηκαν ''Πολίτικα'' και Μικρασιάτικα τραγούδια από τη χορωδία της Αδελφότητας Μικρασιατών Χανίων ''Ο Αγιος Πολύκαρπος'' που μας μετέφεραν στους χώρους της βασιλεύουσας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, η αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων ''Ο Αγιος Πολύκαρπος'' και η Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο εφημέριος της Ενορίας Αγίων Κων/νου και Ελένης Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης.

Η κ. Στέλλα Γκοτζάνη Χαριτάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Χανίων ο Άγιος Πολύκαρπος έκανε μία σύντομη αλλά ουσιαστική εισαγωγή στα χρόνια της Αλώσεως της Πόλης.

Ο Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης μας ταξίδεψε με τις ιστορικές και θεολογικές του γνώσεις μέσα στην βυζαντινή αυτοκρατορία μιλώντας για την επίδραση του θρησκευτικού συναισθήματος στην καθημερινή δημόσια ή ιδιωτική ζωή, στη Βυζαντινή αυτοκρατορία τα τελευταία 200 χρόνια πριν από την άλωση.

Με λόγια συγκίνησης και χαρμολύπης χαιρέτισε την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός ο οποίος ευχαρίστησε τον Εφημέριο της Ενορίας Αγίων Κων/νου και Ελένης Πρωτ. Αντώνιο Σαπουνάκη, τον Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκη για την εξαίσια ομιλία του, την χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών για τα υπέροχα τραγούδια καθώς και όλο τον κόσμο που έδωσε το παρόν στην εκδήλωση αυτή της μνήμης για την Άλωση της Πόλης.

alosi2

alosi3

alosi4

alosi5

alosi6

alosi7

alosi8

alosi9

alosi10

alosi11

alosi12

Εμφανίσεις: 48465
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!