Εορτή Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ελούντας

elounta-6

Με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια εόρτασε η κοσμοπολίτικη Ελούντα την μνήμη των Θεοστέπτων Ισαποστόλων και Μεγάλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος όστις εκήρυξε και τον Θείον Λόγον πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο περιφερειάρχης της νήσου Κρήτης κ. Αρναουτάκης Σταύρος, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Κουνενάκης Δημήτριος , ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Ζερβός Αντώνιος, ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου και πλήθος πιστών που κατέκλεισαν τον Ιερό Ναό.

Τις βυζαντινές ψαλμωδίες έψαλλαν ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως Ελλογιμώτατος κ Μιχαήλ Γωνιωτάκης, ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου της πόλεως του Αγίου Νικολάου κ Αρναουτάκης Εμμανουήλ και ο πρωτοψάλτης της ενορίας Ελούντας καθηγητής Θεολόγος κ. Εμμανουήλ Λουκάκης.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων στην κεντρική πλατεία της Ελούντας και στο λιμάνι υπό τον ήχο των σειρήνων των πλοιαρίων και υπο την λάμψη των βεγγαλικών.

Την κυριώνυμο ημέρας της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικό ιερατικό συλλείτουργο προεστώτος του πανοσιολογιωτάτου Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμανδρίτου π. Τίτου Ταμπακάκη ο οποίος εκήρυξε και τον Θείον Λόγον συμπαραστατούμενος από ιερείς της ενορίας Ελούντας και της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

elounta-2

elounta-1

elounta-3

elounta-4

elounta-5

elounta-7

 

elounta-8

Εμφανίσεις: 9249
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!