Υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στα Χανιά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

sumela1

Με λαμπρή υποδοχή παρουσία πλήθους κληρικών, χιλιάδων προσκυνητών, τοπικών αρχόντων και των Ενόπλων Δυνάμεων κατέφθασε την Δευτέρα 19 Μαΐου η Παναγία Σουμελά και ο Τίμιος Σταυρός των Κομνηνών στην πόλη μας όπου αρχικά την υποδέχτηκαν στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής και στην συνέχεια μετέβη μετά στρατιωτικού αγήματος στην Ενορία Αγίου Κων/νου και Ελένης στην Αγυία για λαϊκό προσκύνημα μέχρι την Παρασκευή 23 Μαΐου.

''Πρόβαλε Σουμελιώτισσα στον ουρανό της Κρήτης, ευλόγησε τα όρη της, τους κάμπους, τ΄ακρογιάλια, τις μάνες, μάνα του Χριστού και τους αντρειωμένους, τους νιούς απού σε προσκυνούν, τις νιες που σε στολίζουν, τις πονεμένες τις καρδιές στη Χάρη σου π΄ελπίζουν. Παρθένε Παναγία μου στην Κρήτη καλώς ήρθες, απού κι αυτή ναι θρόνος σου και δεύτερο σου σπίτι''.

Με αυτά τα λόγια μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός καλωσόρισε στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου και Ελένης την σεμνία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, την Αγία και Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Παράλληλα καλωσόρισε τους συνοδούς των ιερών κειμηλίων, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου και Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων κ. Νικηφόρο, στον οποίο προσεφέρθη και ένα εγκόλπιο της Παναγίας και τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμ. Αθηναγόρα.

'Επειτα απηύθυνε χαιρετισμό στον Πρωτοσύγκελλο και συντονιστή της υποδοχής Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, στους σεβαστούς ιερείς που παρευρέθηκαν, στους εντιμοτάτους εκπροσώπους του Ιδρύματος '' Παναγία Σουμελά'', και σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές.

Μία ακόμη πρωτόγνωρη κατάσταση βιώνουμε, μία ακόμη ευλογημένη συγκυρία, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, μία υπερανθρώπινη παρηγοριά. Η Παναγία μας, των θλιβομένων η χαρά ήλθε να μας παρηγορήσει. Η Σουμελιώτισσα ήταν και θα είναι η παρηγοριά μας.

Στο εικόνισμα της αφήνουμε πόνο, δάκρυα, στεναγμούς, ασθένειες και αμαρτίες. Ήλθε και σε μας για να πάρει από την μαρτυρική Κρήτη τον πόνο, τις ασθένειες, τις αμαρτίες μας και να πρεσβεύει αεί προς τον Ουράνιο Δεσπότη και Υιό της.

Μετά τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου απηύθυναν χαιρετισμούς ο οικείος εφημέριος Πεσβ. Στυλιανός Σταγάκης και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά Αρχιμ. Αθηναγόρας.

sumela2

 

sumela3

sumela4

sumela5

sumela6

sumela7

sumela8

sumela9

sumela10

sumela11

sumela12

sumela13

sumela14

sumela15

sumela16

sumela17

sumela18

sumela19

sumela20

sumela21

Εμφανίσεις: 72318
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!