Εορτή Αγίου Ιερομάρτυρος Μελχισεδέκ στην Ι.Μ. Κισάμου

melxi

Στην Ροτόντα Επισκοπής Κισάμου, κυκλοτερής Ναός 6ου αιω., ο αρχαιότερος Ναός της Κρήτης, (τόπος διακονίας του Αγίου Ιερομάρτυρος Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου) ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, την Κυριακή 18 Μαίου, επι τη εροτή του Αγίου Εθνοιερομάρτυρος Μελχισεδέκ.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Μελχισεδέκ και το σθεναρό του φρόνημα, το οποίο όπως είπε: «έχει ιδιαίτερα ανάγκη ο τόπος μας, οι άνθρωποι του και οι καιροί μας για να μπορέσομε να αντισταθούμε στην λαίλαπα της αποϊεροποίησης και του αφελληνισμού της κοινωνίας μας που σύγχρονοι «φωταδιστές» των καιρών μας μεθοδευμένα απεργάζονται. Όλα αυτά γίνονται στο όνομα της δήθεν πολυπολιτισμικότητας, η οποία όμως δεν αρκείται στην αποδοχή και τον σεβασμό της ιδιαιτερότητας του κάθε συνανθρώπου μας, αλλά λειτουργεί ως ισοπεδωτική χοάνη που στο πέρασμα της έχει ως στόχο το ξήλωμα του αδαπάνητου πλούτου των ιερών και οσίων του Γένους μας για τα οποία και ο Άγιος Μελχισεδέκ θυσίασε την ζωή του», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος όπως ο τόπος και η Πατρίδα μας συνεχίζουν να είναι μήτρα ηρωικών μορφών και προσώπων.

melxi1

Εμφανίσεις: 65586
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!