Κισάμου Αμφιλόχιος: ''Η ζωή δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται''

kis1

«Η ζωή δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στο τέλος της Νυκτερινής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κίσαμο, το βράδυ της 16ης Μαΐου.

Διακόσια και πλέον παιδιά, μαθητές κυρίως Λυκείων της περιοχής, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Μητροπόλεως, μετείχαν στην Θεία Λειτουργία, η πλειοψηφία των οποίων κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων, και προσευχήθηκαν για επιτυχία της προσπάθειας των στις επικείμενες εξετάσεις.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος ανέπεμψε  ειδική προσευχή-ευχή υπέρ φωτισμού, βοηθείας και επιτυχίας των υποψηφίων.

Τόνισε δε την ομορφιά της ευγενούς άμιλλας και την αξία του αγώνα της ζωής. «Πιστεύομε σ΄ εσάς, σημείωσε, και προσδοκούμε από εσάς αυτό τον καλύτερο κόσμο που δυστυχώς εμείς οι μεγαλύτεροι αστοχήσαμε να δημιουργήσομε. Η ασυνέπεια λόγων και έργων μας αιτία αυτής της αστοχίας μας. Όμως η ζωή απλώνεται απλόχερα μπροστά σας. Μην πάψετε να ονειρεύεστε, να οραματίζεστε και να χτίζετε το μέλλον σας. Μην πάψετε  ποτέ να αγωνίζεστε και να παλεύετε για τα όνειρα και τα οράματα σας. Οι δυσκολίες των καιρών να σας θωρακίζουν με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, υπομονή και επιμονή για τους ευγενής στόχους της ζωής σας. Οι στόχοι σας να είναι υψηλοί, να μοιάσετε με  τους αετούς που πετούν ψηλά για να μπορούν να βλέπουν όλο τον κόσμο. Να έχετε πίστη στον Θεό και εμπιστοσύνη στην Παναγία μας και τους Αγίους μας. Να προσεύχεστε και όταν σας απογοητεύουν τα ανθρώπινα, να ζητάτε τον φωτισμό και την αγάπη του Θεού και να είστε σίγουροι ότι Εκείνος ως Πατέρας όλων μας θα σας χαρίσει κάθε αναγκαίο και καλό για την ζωή και το μέλλον σας», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχόμενος καλή επιτυχία και μοιράζοντας ως ευλογία Σταυρούς, Εικόνες του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού και κομποσκοίνια.

kis2

Εμφανίσεις: 59510
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!