Η εορτή του Αγίου Χριστοφόρου στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

xr-proti

Στον ωραιοστόλιστο από αγιογραφίες Αγίων Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Χανίων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός, συμπροσευχουμένων του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, πλήθους ιερέων και ευσεβών Χριστιανών που ήρθαν να προσκηνύσουν τον Άγιο προστάτη των οδηγών στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό την Πέμπτη 8 Μαίου 2014.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το αφιερωμένο απολυτίκιο στην μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου, στολαίς ταις εξ αίματος, ώραϊζόμενος, Κυρίω παρίστασαι, τω Βασιλεί ουρανών, Χριστόφορε άοίδιμε· όθεν συν Ασωμάτων, και Μαρτύρων χορείαις, άδεις τη τρισαγίω, και φρικτή μελωδία· διό τοις ικεσίαις ταις σαις, σώζε τους δούλους σου.

Πρέπει να φορέσουμε τις στολές των Αγίων, να απαρνηθούμε τα εφήμερα, να ζήσουμε το Ευαγγέλιο, ομολογώντας και μεις στους χαλεπούς προδοτικούς καιρούς μας τον Κύριο μας Ιησού Χριστό.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Αγίου Χριστοφόρου και κάθε Αγίου της Εκκλησίας μας θα βρούμε λύση στα άλυτα προβλήματα που παρουσιάζονται στις μέρες μας.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχουμένων πλήθους κλήρου και λαού.

xr

xr1

xr2

xr3

xr4

xr5

xr6

xr7

xr8

xr9

Εμφανίσεις: 69056
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!