Εορτή Αγίου Οικουμενίου στην Κίσαμο

oiko2

Το παρεκκλήσιο των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και  Σελίνου, το οποίο ευρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Επισκοπείου και των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως, αφιερωμένο στον Άγιο Οικουμένιο Επίσκοπο Τρίκκης, εορτάστηκε κατά το διήμερο της ιεράς μνήμης του Αγίου Οικουμενίου 2 & 3 Μαίου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος προεξήρχε και της Θείας Λειτουργίας της κυριωνύμου ημέρας.

Όπως σημείωσε ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος στον σύντομο χαιρετισμό του «ο Άγιος Οικουμένιος, Ιεράρχης των πρώτων Χριστιανικών αιώνων, με την σθεναρή στάση του έναντι των κακοδοξιών της εποχής του υπενθυμίζει σε όλους μας το χρέος και την ευθύνη να αντισταθούμε και αντιπαλέψομε  κάθε είδους κακοδοξία των καιρών μας, η οποία έρχεται να παραχαράξει τις αλήθειες της πίστεως και του Γένους μας. Στώμεν καλώς, αδελφοί μου, στις οργανωμένες προσπάθειες των «φωταδιστών» και μαστροχαλαστών των καιρών μας, των όψιμων αυτών… «σωτήρων» της Πατρίδας μας, οι οποίοι φαίνεται να στοχεύουν στην πνευματική και ηθική απογύμνωση και αποψίλωση του λαού μας, χωρίς όμως να μας απαντούν στο τί θα αντικαταστήσει αυτό τον βαρύτιμο πλούτο και την πολύτιμη κληρονομιά της πίστεως και της Πατρίδας μας, για τα οποία χύθηκαν εκατόμβες αιμάτων Αγίων και ηρώων.

Είναι δε τόσο επικίνδυνοι και αδίστακτοι που δεν δίστασαν να διακηρύξουν ότι το Ανέσπερο Φως της ελπίδας και της ζωής που είκοσι και πλέον αιώνες ανατέλλει εκ του κενού Μνημείου του Κυρίου μας είναι «ειδωλολατρικό είδωλο» και μύθος.

Στώμεν καλώς σε κάθε προσπάθεια αποδόμησης και ισοπέδωσης των ιερών και οσίων του Γένους μας. Το οφείλομε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στην ιστορία μας και τους αγίους προγόνους και πατέρες μας», κατέληξε ο Σεβ. Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Του Εσπερινού ακολούθησε παρουσίαση επανέκδοσης του βιβλίου του αοιδίμου Μητροπολίτου πρ. Κισάμου & Σελίνου κυρού Ειρηναίου «ο Χριστός σημάδεψε την  Κρήτη» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου της Μητροπόλεως.

Την ευθύνη παρουσίασης του βιβλίου, το οποίο επανέκδοσε η Ιερά Πατριαρχική Μονή Γουβερνέτου, είχαν ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων και ο Φιλολογικός Σύλλογος Κισάμου.

Αξιόλογοι ομιλητές, με λόγο γλαφυρό, παρουσίασαν το βιβλίο, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν για την κάλυψη αναγκών του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Μητροπόλεως.

Πλήθος κόσμου μετείχε τόσο στις Ακολουθίες του εορταστικού διημέρου, όσο και στην παρουσίαση του βιβλίου.

oiko1

oiko3

oiko4

oiko5

Εμφανίσεις: 80779
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!