Ιερές Μονές της Ι.Μ. Κισάμου επισκέφθηκε η Γ.Γ. Υπ. Πολιτισμού

me4

Ολοήμερη επίσκεψη σε Ι. Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου  & Σελίνου πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Η κ. Μενδώνη συνοδευόταν από ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, την Προϊσταμένη της 28ης ΕΒΑ κ. Αναστασία Τζιγκουνάκη, τον πρ. Προϊστάμενο κ. Μιχάλη Ανδριανάκη, την γνωστή δημοσιογράφο κ. Άννα Παναγιωταρέα, εθελόντρια συνεργάτιδα του Υπουργείου, ως επίσης και άλλα επιτελικά στελέχη.

Πρώτη επίσκεψη  στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσης, η οποία ευρίσκεται στο Δυτικό άκρο της Κρήτης, σκαρφαλωμένη πάνω σε βράχο και λούζεται από τα κύματα του Κρητικού πελάγους.

Με ενέργειες του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου η Μονή έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 1.000.050,00 € και φορέα υλοποίησης την 28η ΕΒΑ.

Οι εργασίες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, περιλαμβάνουν συντήρηση και αποκατάσταση κτηριακών συγκροτημάτων της Μονής, ως επίσης και δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας.

Η κ. Μενδώνη, την οποία με χαρά  υποδέχθηκαν στην Μονή ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος με τον Καθηγούμενο Παν. Αρχ. κ. Αγαθάγγελο Κουμαρτζάκη και την συνοδεία του,  ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονής, επιθεώρησε τις εργασίες και έδωσε οδηγίες για την πορεία του έργου.

Εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πορεία του έργου, ως επίσης και τον θαυμασμό της για την περιώνυμη θέση στην οποία ευρίσκεται η Μονή.

Ακολούθως επισκέφθηκε ανακαινισμένες Εκκλησίες της περιοχής, ιδιαίτερα στην ιστορική Κάντανο και εν συνεχεία την Ιερά Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, η οποία ευρίσκεται στο Κολυμβάρι Κισάμου, όπου και επιθεώρησε τις εκεί εργασίες ανακαίνισης της ιστορικής Μονής, καθώς η Ι. Μονή Γωνιάς έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ.Αμφιλόχιος ευχαρίστησε την κ. Μενδώνη για την ολοήμερη επίσκεψη της στα εν εξελίξει έργα της Μητροπολιτικής του Περιφέρειας, κυρίως όμως για την αποτελεσματικότητα και μεθοδικότητα με την οποία η κ. Μενδώνη αντιμετωπίζει τα κατά καιρούς αναφυόμενα θέματα στην εξέλιξη της πορείας των έργων αυτών, ως επίσης και για την σύνολη προσφορά της στον ευαίσθητο χώρο του πολιτισμού, ευχόμενος καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο σπουδαίο και ουσιαστικό έργο και αποστολή της.

me1

me2

me3

Εμφανίσεις: 47567
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!